Leggings Pride Day. Нащо студенти закликають вдягати у кампусах еластичні штани

— 29 березня 2019, 16:00

Leggings Pride Day – проти подвійних стандартів, сексизму та упереджень.

Студенти Університету Нотр-Дам у штаті Індіана влаштували акцію, в рамках якої закликали молодь носити легінси та еластичні штани на території кампусу.

Фото EdZbarzhyvetsky/Depositphotos

Leggings Pride Day став відповіддю на лист Маріан Уайт, матері чотирьох синів та ревної католички, який опублікувало студентське видання The Observer, пише CNN.

"Легінси виглядають як оголене тіло і не приховують жодних форм. Чи не могли б ви подумати про матерів синів наступного разу, коли будете ходити по магазинах? Оберіть краще джинси", – звернулася до дівчат обурена мати.

Маріан Уайт зауважила, що їй було соромно бачити дівчат, одягнених у легінси та кроп-топи на католицькій месі.

Жінка каже, не хотіла б дивитися на ці майже оголені зади, але уникнути цього не могла. А хлопцям же це зробити тяжко й поготів!

Однак, студенти вважають, ніхто не має права вказувати їм, який одяг носити, і при цьому ще й керуватися сексистськими упередженнями.

Одна із організаторів акції Анна Джаред каже, не була здивована поглядами Маріан Уайт, адже неодноразово чула подібні аргументи в католицькій школі. Жівчина наголошує – це подвійні стандарти.

"Ми протестуємо проти того, щоб нести відповідальність за чоловіків і бути постійно підконтрольними моралі або жіночності", – написала активістка у Twitter та опублікувала свої фото у коротких легінсах-шортах.

Акцію підтримали й інші студенти. Серед них були і хлопці.

Фото розміщують під хештегом #LeggingsDayND.

Вас також може зацікавити:

Ми не хочемо втрачати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні