Ймовірно, ви ніколи не куштували справжнього васабі. Експерти пояснюють, чому

— 11 квітня 2019, 13:55

Любите васабі? Гостра зелена паста, яка чудово поєднується з суші і, кажуть, навіть сприяє травленню.

Втім, можливо, ви навіть не куштували ніколи справжнього.

Фото Dream79/Depositphotos

Васабі (японський хрін, Wasabia japonica) – одна із найскрадніших для вирощування рослин у світі, пише ресурс Quartz.

Васабі вимагає специфічного грунту та атмосферних умов, які складно забезпечити. Збирати врожай можна лише через кілька років після посадки, а якщо йому не сподобалися умови – може навіть не прорости.

Васабі вважають третьою за ціною рослиною у світі. За його кілограм правлять ціну 250 доларів, а окрім кулінарних якостей, йому приписують ще й антибактеріальну дію.

РЕКЛАМА:
Фото asimojet/Depositphotos

Тому, за словами експертів, 99% пасти, яка потрапляє на столи споживачів – несправжня і складається зі звичайного хрону та зеленого барвника.

Васабі можуть дозволити собі вирощувати лише сімейні японські ферми або міжнародні компанії, які мають дуже багато ресурсів.

Тож, якби разом з суші подавали справжній васабі, він мав би коштувати від 3 до 5 доларів.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні