Ймовірно, ви ніколи не куштували справжнього васабі. Експерти пояснюють, чому
Любите васабі? Гостра зелена паста, яка чудово поєднується з суші і, кажуть, навіть сприяє травленню.
Втім, можливо, ви навіть не куштували ніколи справжнього.
Фото Dream79/Depositphotos |
Васабі (японський хрін, Wasabia japonica) – одна із найскрадніших для вирощування рослин у світі, пише ресурс Quartz.
Васабі вимагає специфічного грунту та атмосферних умов, які складно забезпечити. Збирати врожай можна лише через кілька років після посадки, а якщо йому не сподобалися умови – може навіть не прорости.
Васабі вважають третьою за ціною рослиною у світі. За його кілограм правлять ціну 250 доларів, а окрім кулінарних якостей, йому приписують ще й антибактеріальну дію.
Фото asimojet/Depositphotos |
Тому, за словами експертів, 99% пасти, яка потрапляє на столи споживачів – несправжня і складається зі звичайного хрону та зеленого барвника.
Васабі можуть дозволити собі вирощувати лише сімейні японські ферми або міжнародні компанії, які мають дуже багато ресурсів.
Тож, якби разом з суші подавали справжній васабі, він мав би коштувати від 3 до 5 доларів.
Вас також може зацікавити:
Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.
А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.