Чоловіки частіше вимагають підвищити їм зарплату – опитування

— 23 квітня 2019, 13:48

Чоловіки частіше за жінок вимагають підвищення заробітної платні. І відповідно, його одержують.

Відповідне опитування провели на сайті пошуку роботи CV-Library. У ньому взяли участь близько 1200 нині працюючих людей, повідомляє The Independent.

 Опитування показало, що більшість чоловіків не бояться заявити про свої очікування щодо зарплати. Фото fizkes/Depositphotos

Двоє з трьох чоловіків заявили, що їм буде зручно попросити у свого роботодавця вищу заробітну платню. Водночас, лише дві з п’яти жінок наважилися б запитати про це у керівництва.

Натомість, жінок більше турбує питання робочого часу та гнучкого графіку.

Понад половина опитаних пані (55,1%) ніколи не обговорювали свою зарплату з керівництвом, тоді як 40% чоловіків це робили.

Навіть якщо жінки наважувалися просити більше грошей, чоловіки у такій самій ситуації отримали б більше грошей.

"Це опитування показало, що навіть у наш час жінки утримуються від переговорів з керівництвом щодо умов праці",  каже Лі Біггінс, виконавчий директор CV-Library.

"Байдуже про що йдеться – заробітну плату чи робочий час – про це потрібно говорити з роботодавцем. Прохання про кращі умови має перестати бути "страшною темою",  додає він.

Вас також може зацікавити: 

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні