Нещепленим дітям Нью-Йорка заборонено ходити в школу. Деякі намагаються це оскаржити

— 19 серпня 2019, 11:50

Поки в Україні обговорюють закон 2000 року, який забороняє нещепленим дітям відвідувати садки та дитячі школи, і про який нагадали очільниці МОЗ та МОН України, в штаті Нью-Йорк вирують свої пристрасті, але зі схожого приводу.

У США теж діє заборона на відвідування шкіл дітьми, які не отримали всіх необхідних щеплень.

5 сімей, які виховують дітей з розладами аутичного спектра (РАС), синдромом Дауна та затримкою мовлення стверджували, що таке рішення уряду порушує закон про освіту людей з обмеженими можливостями (IDEA act).

Але під час судового розгляду справи в Нью-Йорку стверджуют, що нещеплені діти з синдромом Дауна, розладами аутичного спектра (РАС) та порушеннями мовлення також не мають права відвідувати школу.

І це потенційно не є порушенням IDEA act, пише Skeptical Raptor.

Діти з інвалідністю мають право не лише на освіту, а й на захист від небезпечних інфекцій.Фото: IgorVetushko/Depositphotos

Адвокат Кім Мак Розенберг, який захищав у суді інтереси родин й відомий своїми антивакцинальними настроями, розповідав сумні історії про дітей, які проводжають очима шкільний автобус щоранку.

Також він стверджував, що IDEA act має задовольняти потреби дітей з інвалідністю незалежно від їхнього імунного статусу.

Проте, як стверджують експерти зі сфери громадського здоров'я Росс Сільверман та Венді Хенс, діти не ходили в школу не тому що їм забороняв уряд, а тому що батьки вирішили їх не вакцинувати.

Також експерти додали, що жоден з вищезгаданих станів не є медвідводом для щеплення, а діти з інвалідністю мають право не лише на освіту, а й на захист від небезпечних інфекцій.

Розгляд справи продовжується.

Нагадаємо, що 13 червня 2019 року, губернатор штату Нью-Йорк підписав поправки до закону щодо щеплення.

Тепер діти, які були нещеплені через релігійні погляди батьків, не можуть відвідувати школу.

Раніше для таких дітей робили виключення.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні