У Рівному заборонили ЛГБТ-марші

Катерина Хорощак — 24 грудня 2019, 17:41

Рівненська міська рада заборонила проводити марші ЛГБТ-спільнот та інші заходи, що стосуються пропаганди одностатевих стосунків.

Рішення прийняли 24 грудня, повідомляє Суспільне.

Ініціював це голова бюджетної комісії та депутат від "Свободи" Олег Карпяк.

У проекті рішення автори посилаються на Статтю 3 Сімейного кодексу України, а саме на "підстави, на яких створюється сім'я, не мають суперечити моральним засадам суспільства". Фото: VadimVasenin/Depositphotos

Депутати вирішили "заборонити на території м.Рівне пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, у тому числі у формі так званих "маршів рівності", "прайдів", "фестивалів квір-культури" тощо, що проходять в місцях масового дозвілля сімей з дітьми", а також "унеможливити" проведення публічних кампаній і заходів, які "складають загрозу інституту сім'ї як складовій стратегії національної безпеки України".

У проекті рішення автори посилаються на Статтю 3 Сімейного кодексу України, а саме на "підстави, на яких створюється сім'я, не мають суперечити моральним засадам суспільства".

Ймовірною причиною такого рішення була інформація про проведення прайду у Рівному 1 січня, дані про яку є тільки на фейсбук-події.

Подію у соцмережі створилили від імені профілю Катерини Омельчук, який ймовірно, є фейковим. "Четверта влада" перевірила фотографії у профілі та знайшла їх на російських сайтах, зокрема, на ресурах секс-знайомств.

Заборону прокоментувала директорка правозахисної організації "Amnesty International Україна" Оксана Покальчук на своїй сторінці у Фейсбук:

"Сьогоднішнє рішення Рівненська міська рада про заборону проведення всіх у місті маршів ЛГБТ-спільнот та інших заходів, які влада трактує як "пропаганду девіантної статевої поведінки" – яскравий приклад того, як передноворічне божевілля може стосуватися не лише масової біганини за подарунками і продуктами, але й повністю протиправних рішень місцевої влади".

Покальчук додала:

❗️Жодна з цих категорій не має щонайменшого відношення до будь-яких запланованих мирних заходів ідея яких, – захист прав і свобод людини.

Згідно зі ст. 39 Конституції України, обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання може встановлюватися судом (!!!) відповідно до закону і лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку – з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я населення або захисту прав і свобод інших людей.

❗️Знову ж таки, жодна з цих причин не має щонайменшого відношення до будь-яких запланованих мирних заходів ідея яких, – захист прав і свобод людини, у тому числі ЛГБТ+ спільноти.

Більше того, відповідно до міжнародного права, усі міжнародні пакти та рішення Європейського суду з прав людини забороняють дискриманіцю за ознакої сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності при організації мирних публічних заходів.

❗️ Автори проєкту рішення також використовують формулювання "девіантна статева поведінка". І з цього приводу в мене для них є дуже важлива новина – ані гомосексуальність, ані трансгендерність НЕ Є ХВОРОБАМИ чи проявами "девіантної статевої поведінки".

Нагадаємо, що 31 жовтня депутати Чернівців виступили проти заходів ЛГБТ у місті.

Вас також може зацікавити:

Міські ради проти ЛГБТ: як депутати вимагають християнських цінностей

Як мама гея поборола упередження і стала тамадою для ЛГБТ-пар

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні