Скільки сміття ви продукуєте за 7 днів. Вражаючі ФОТО

Ситнік Ольга — 26 грудня 2019, 17:00

Скільки сміття на тиждень викидає сім’я з дітьми?

А чи значно менше його продукує одинока студентка столичного вузу?

Оце скільки сміття на тиждень викидає сім’я з дітьми

Це питання досліджували київські екоактивісти та створили креативний фотопроект "Тиждень нашого сміття".

Тиждень дві сім’ї з дітьми, дві громадські активістки, студентка і аспірант вузів не викидали своє сміття.

Все зібране за 7 днів стало антуражем для знімків фотографа Тетяни Нів’євської.

Героїв знімали двічі: з акумульованим сміттям та з сортованими за фракціями відходами.

Та сама родина з сортованими за фракціями відходами

Мета ініціативи – привернути увагу до проблеми величезної кількості відходів, які продукуються українцями, недоліків консюмеризму і до того, що може зробити кожен з нас, щоб зменшити свій негативний вплив на навколишнє середовище.

Ініціатор ідеї Крістіна Кенчадзе пояснює, що фотопроект – це наочна візуалізація цієї проблеми.

"В Україні кожен із нас щороку продукує близько 300 кг сміття і майже все воно опиняється на полігонах та несанкціонованих сміттєзвалищах.

Практично всі українські полігони перевантажені та отруюють ґрунти, атмосферу та ґрунтові води. Тому, перш ніж викидати сміття в контейнери біля свого будинку, варто задуматися над його подальшим шляхом.

На ідею цього проекту мене надихнули роботи американського фотографа Грега Сігала, але я хотіла не просто розкрити проблему продукування великої кількості відходів, а й показати, яку небезпеку і водночас цінність має наше сміття", – коментує вона.

Нині новорічні та різдвяні свята й це саме той період року, коли ми даємо собі обіцянки завести нові корисні звички, а ще... генеруємо тонни сміття.

"Почніть сортувати своє сміття і здавати його на переробку!

Ця нова звичка принесе багато користі і нам, і нашим дітям. Якщо ми прагнемо жити, як в Європі, то кожен з нас має починати з нескладних, але важливих змін у власній поведінці".

Схоже ця дівчина на дієті, бо щось мало їла
У родини з дитиною сміття таки більше, ніж у одиноких
Щось у хлопця багатенько скла зібралося за тиждень
Дві громадські активістки і їхнє відсортоване сміття

За цим лінком можна прочитати, чому сортування сміття насправді не вимагає багато часу і зусиль, а тут – знайти карту найближчого до вашого будинку пункту сортування та переробки відходів.

Зібрана у рамках проекту "Тиждень нашого сміття" вторинна сировина та відходи, які підлягають високотемпературному спалюванню, по завершенню зйомок були передані на станцію "Україна без сміття".

Небезпечні відходи будуть передані організаціям, які мають ліцензію та потужності для переробки та утилізації таких відходів, а відпрацьовані батарейки – до ГО "Батарейки здавайтесь".

Вас також може зацікавити:

Викидати вантажівку сміття щохвилини. Що коїться у світовому океані

4 додатки, щоб вашого сміття було менше. Рекомендує МОН

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні