Київ увійшов у ТОП-100 найбільш технологічних міст світу

Миронова Наталія — 13 січня 2020, 16:06

Київ увійшов у топ-100 у рейтингу найбільш технологічних міст світу The Smart City Index 2019.

Українська столиця посіла 92-ге місце з 102, випередевши зокрема Ріо-Де-Жанейро (Бразилія), Каїр (Єгипет) та Афіни (Греція).

Про це йдеться у результатах дослідження Обсерваторії Smart City Центру світової конкурентоспроможності IMD і Сінгапурського університету технологій та дизайну.

Респонденти високо оцінили доступність барів, музеїв та місць для відпочинку у Києві. Гірше за все наша столиця справляється з переробкою відходів та забрудненням повітря.

Приорітетними питаннями визначені корупція, дорожні затори, доступне житло, безпека та задоволення базових потреб.

ТОП-10 smart city 2019

📊 Сінгапур (Південно-Східна Азія)

📊 Цюріх (Швейцарія)

📊 Осло (Норвегія)

📊 Женева (Швейцарія)

📊 Копенгаген (Данія)

📊 Окленд (Нова Зеландія)

📊 Тайбей (Тайвань)

📊 Гельсінкі (Фінляндія)

📊 Більбао (Іспанія)

📊 Дюссельдорф (Німеччина)

IMD Smart City Index

Місця у сотні кращих українська столиця досягла менше ніж за п’ять років, відколи почала розвивати smart city технології, уточнив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

"За чотири роки Київ з нуля створив необхідну ІТ-інфраструктуру та першим в Україні запустив низку електронних сервісів для містян.

Ми проклали більше 1200 кілометрів оптоволоконної мережі, комп’ютеризували соціальні об’єкти та встановили більше 7000 камер відеоспостереження.

За допомогою сучасних технологій ми вдосконалюємо безпеку, транспорт та послуги в місті. Інновації допомагають робити діяльність влади більш ефективною та прозорою і дають інструмент впливу жителів Києва на його розвиток", – прокоментував він.

В Києві налічується більше 40 smart city-проєктів у напрямках прозорості діяльності влади, електронної демократії, безпеки, ЖКГ та транспорту.

В 2019 році було запущено додаток Kyiv Smart City – втілення концепції "місто у смартфоні".

В 2020 році столиця продовжить розвивати напрямок smart сity. Додаток доповнять новими розділами, в тому числі медицина, дитячий садочок, домашні улюбленці.

Індекс IMD Smart City Index 2019 фокусується на тому, як жителі міст сприймають масштаби і вплив зусиль, які роблять міста "розумними", врівноважуючи "економічні та технологічні аспекти" з "гуманними вимірами".

Критерієм оцінки міст також обрали "Індекс людського розвитку" (HDI).

Це - показник оцінювання довгострокового прогресу людського розвитку у трьох основних площинах: 1) довготривале та здорове життя, 2) доступ до знань, 3) гідний рівень життя.

У межах цих площин, IMD Smart City Index 2019 присвоїв містам "шкалу оцінки" (AAA-D), на основі сприйняття конкретного міста жителями, в порівнянні з такими ж балами інших міст.

При підрахунках враховували рівень охорони здоров’я і безпеки, мобільність, громадську активність та інше.

Визнання "розумним" допомагає місту в залученні інвестицій і талантів, створенні потенційного "благотворного циклу" на користь просунутої групи міст, таких як Сінгапур, Цюріх і Осло.

Вас також може зацікавити:

Чи безпечна Україна для туристів. Наш рівень у світовому рейтингу

Які школи Києва – найкращі? Рейтинг за результатами ЗНО-2019

Київ посів 173 місце у рейтингу зручності міст світу. СПИСОК

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні