6 способів зробити їжу на фото стильною

Наталiя Бушковська — 25 січня 2020, 10:00

Зараз їжу фотографують всі.

Важко собі уявити Інстаграм акаунт, де б не було поста про їжу.

Тому питання, як красиво фотографувати тепер буде актуальним завжди.

Щоб зробити їжу стильною, варто зацікавити нею. Фото: VitalikRadko/Depositphotos

Фотографи-стилісти, які спеціалізуються на зніманні їжі, розповіли виданню Real Simple, які хитрощі допоможуть зробити ваші фото дійсно смачними.

РЕКЛАМА

Додайте прошарок

"Щоб зробити їжу стильною, варто зацікавити нею", стверджує блогер та фуд-стиліст Джесіка Хофман. Вона каже, що цього можна досягти, додавши до їжі прошарок, наприклад, присипати її травами або тертим шоколадом.

Трохи тертого шоколаду і страва виглядає зовсім по-іншому. Фото: igorr1/Depositphotos

"Якщо ж тареля зі стравою виглядає нудною, подумайте, який гарнір можна додати. Це відразу зробить її більш стильною", каже Хофман.

Використовуйте додаткові кольори

Подумайте про кольори у вашій страві, а не лише про кольори, які ви використовуєте, коли сервіруєте стіл.

"Додаткові кольори відразу роблять страву приємнішою для ока.

Налийте помаранчевий суп у синю миску, додайте листя базиліку до спагеті з томатним соусом", радить стилістка.

Подумайте про кольори у вашій страві, а не лише про кольори, які ви використовуєте, коли сервіруєте стіл.
Фото: resnic_joshua1/Depositphotos

Мисліть контрастами

"Темне та світле, однорідне та з грудками, контраст це те, що допоможе страві виділятися", каже розробниця рецептів та фотографиня Хейлі Маккена з Оклахоми.

"Наприклад, густий оксамитовий соус на десерті у сільському стилі, або яскрава страва на білій чи чорній тарелі", розповідає Маккена.

Темне та світле, однорідне та з грудками, контраст – це те, що допоможе страві виділятися. Фото: mignon/Depositphotos

Додайте простору

"Не варто повністю заповнювати тарелю стравою.

Замість цього краще візьміть велику тарелю та мінімізуйте їжу", стверджує фуд-стиліст Ліббі Саммерс.

Саммерс каже, що простір допомагає підкреслити красу їжі.

Не варто повністю заповнювати тарелю стравою. Замість цього краще візьміть велику тарелю та мінімізуйте їжу
Фото: AntonMatyukha/Depositphotos



Освіжіть свою страву

"Не бійтеся додати свіжості прямо перед зйомкою", каже Ліббі Саммерс.

Вона радить оббризкати водою салат, фрукти або край келихів.

Не бійтеся додати свіжості прямо перед зйомкою. Фото: akvaphoto2012/Depositphotos

Саммерс рекомендує фотографувати їжу якнайшвидше після приготування.

"Свіжість допоможе приховати багато огріхів зйомки", запевняє вона.

Навчіться скручувати пасту

Таку пораду надає шеф-кухар Сінтія Феріч.

"Якщо ви зробили спагеті, й не хочете, щоб страва на фото не виглядала як хаотична купка, спробуйте наступне: спочатку додайте в пасту соус на вибір, потім візьміть щипці та скрутіть пасту так, щоб вона виглядала на тарелі охайним гніздечком".

Фото: livfriis/Depositphotos

Також, згадуючи деякі вищезгадані поради, можна прикрасити пасту зеленню та тертим сиром.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.






Реклама:

Головне сьогодні