6 способів зробити їжу на фото стильною
Зараз їжу фотографують всі.
Важко собі уявити Інстаграм акаунт, де б не було поста про їжу.
Тому питання, як красиво фотографувати – тепер буде актуальним завжди.
Щоб зробити їжу стильною, варто зацікавити нею. Фото: VitalikRadko/Depositphotos |
Фотографи-стилісти, які спеціалізуються на зніманні їжі, розповіли виданню Real Simple, які хитрощі допоможуть зробити ваші фото дійсно смачними.
Додайте прошарок
"Щоб зробити їжу стильною, варто зацікавити нею", – стверджує блогер та фуд-стиліст Джесіка Хофман. Вона каже, що цього можна досягти, додавши до їжі прошарок, наприклад, присипати її травами або тертим шоколадом.
Трохи тертого шоколаду і страва виглядає зовсім по-іншому. Фото: igorr1/Depositphotos |
"Якщо ж тареля зі стравою виглядає нудною, подумайте, який гарнір можна додати. Це відразу зробить її більш стильною", – каже Хофман.
Використовуйте додаткові кольори
Подумайте про кольори у вашій страві, а не лише про кольори, які ви використовуєте, коли сервіруєте стіл.
"Додаткові кольори відразу роблять страву приємнішою для ока.
Налийте помаранчевий суп у синю миску, додайте листя базиліку до спагеті з томатним соусом", – радить стилістка.
Подумайте про кольори у вашій страві, а не лише про кольори, які ви використовуєте, коли сервіруєте стіл. Фото: resnic_joshua1/Depositphotos |
Мисліть контрастами
"Темне та світле, однорідне та з грудками, контраст – це те, що допоможе страві виділятися", – каже розробниця рецептів та фотографиня Хейлі Маккена з Оклахоми.
"Наприклад, густий оксамитовий соус на десерті у сільському стилі, або яскрава страва на білій чи чорній тарелі", – розповідає Маккена.
Темне та світле, однорідне та з грудками, контраст – це те, що допоможе страві виділятися. Фото: mignon/Depositphotos |
Додайте простору
"Не варто повністю заповнювати тарелю стравою.
Замість цього краще візьміть велику тарелю та мінімізуйте їжу", – стверджує фуд-стиліст Ліббі Саммерс.
Саммерс каже, що простір допомагає підкреслити красу їжі.
Не варто повністю заповнювати тарелю стравою. Замість цього краще візьміть велику тарелю та мінімізуйте їжу Фото: AntonMatyukha/Depositphotos |
Освіжіть свою страву
"Не бійтеся додати свіжості прямо перед зйомкою", – каже Ліббі Саммерс.
Вона радить оббризкати водою салат, фрукти або край келихів.
Не бійтеся додати свіжості прямо перед зйомкою. Фото: akvaphoto2012/Depositphotos |
Саммерс рекомендує фотографувати їжу якнайшвидше після приготування.
"Свіжість допоможе приховати багато огріхів зйомки", – запевняє вона.
Навчіться скручувати пасту
Таку пораду надає шеф-кухар Сінтія Феріч.
"Якщо ви зробили спагеті, й не хочете, щоб страва на фото не виглядала як хаотична купка, спробуйте наступне: спочатку додайте в пасту соус на вибір, потім візьміть щипці та скрутіть пасту так, щоб вона виглядала на тарелі охайним гніздечком".
Фото: livfriis/Depositphotos |
Також, згадуючи деякі вищезгадані поради, можна прикрасити пасту зеленню та тертим сиром.
Вас також може зацікавити:
Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.
А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.