Коли кохана людина раптово зникає із вашого життя: чому так стається і що робити

Катерина Хорощак — 15 лютого 2020, 11:00

Інколи стосунки закінчуються дуже раптово, людина зникає, і знайти її просто не можливо.

Тоді виникає багато питань, одне з яких "Чому?". Але їх немає кому поставити, пише клінічний психолог Сет Гілліган на WebMD.

Найбільш вірогідне пояснення таке: людина хотіла розірвати стосунки, не виконуючи незручну роботу – розповідати вам і розбиратися з емоціями. Фото: AntonioGuillemF/Depositphotos

Чому люди зникають

Є багато причин, чому людина пориває будь-які зв’язки з вами. Ось деякі з найбільш поширених.

Ви не подобаєтеся цій людині насправді. Найбільш ймовірна причина, через яку людина зникає з вашого життя, дуже проста: вона не хоче продовжувати стосунки з вами. Можливо, вона вам подобалася більше, ніж ви їй, або їй не сподобалося те, що ви сказали.

Вона боїться обов’язків. Або ж навпаки: людина була закохана, але сила її емоцій була руйнівною. Можливо, вона боялася зблизитися і травмуватися.

Людина зустріла іншу/іншого. Можливо, ви справді цій людині подобалися, і вона була зацікавлена в довгострокових стосунках, але зустріла когось більш цікавого. Це може бути і колишній/колишня або давні друг/подруга.

Це гра. Можливо, це частина довготрималої гри. Зникати та ігнорувати вас, поки не відчуєте відчай, а потім з'явитися знову, тільки-но ви втратите надію. Це виводить вас із рівноваги та дозволяє контролювати вас у стосунках.

Людина справді зайнята. Можливо, зникнення стосується не вас. Можливо, людина стала неймовірно зайнятою. Або це може бути особистісна криза, проблеми з законом чи зі здоров’ям.

Це можна визначити, наприклад, по тому, як часто людина активна в соцмережах.

Навряд чи ви знайдете задовільну відповідь, якщо докладете всіх зусиль, щоб з'ясувати, чому людина припинила контакт і зникла.

Найбільш вірогідне пояснення таке: людина хотіла розірвати стосунки, не виконуючи незручну роботу – розповідати вам і розбиратися з емоціями.

Що робити

Тут не буде поради "не думати про це". Ви подумаєте про це. Багато разів. Наш розум так влаштований, і нам не подобаються загадки, які ми не можемо вирішити.

Тому прийміть, що ви будете повертатися до цих питань знову і знову, намагаючись з'ясувати, що сталося, і вишукуючи мізерні підказки.

Проте у вас є певний контроль над тим, скільки енергії ви витрачаєте на свою детективну роботу.

Від постійного оновлення його/її сторінки в Інстаграм чи Фейсбук у вас залишиться більше питань, ніж відповідей.

Наприклад, чому він/вона публікує кілька постів на день, але не може відправити мені одне повідомлення? Тому вам краще менше моніторити людину у соцмережах.

Не втягуйте своїх друзів у гру в детектива, бо навряд вам це допоможе. Просто поділіться з ними своїми почуттями.

Якщо людина з'являється через деякий період після того, як зникла, будьте дуже обережні. Ймовірно, ситуація може повторитися, хіба що у людини була причина, яку ви вважаєте серйозною.

Остерігайтеся думок "Мені повинні все пояснити" чи "Я заслуговую на відповідь".

Вони підсилюють почуття несправедливості. Але людина має право діяти на власний розсуд.

Гірка правда в тому, що ви не можете контролювати поведінку інших, навіть якщо ви поділилися з ними своїм інтимних часом.

Все, що ви справді можете контролювати, то це вашу реакцію на те, що трапилось.

Вас також може зацікавити:

10 порад, які не слід давати людям, що розлучаються

Ця фраза допоможе припинити подружню суперечку: експерти

Пройшла любов, зав'яли помідори: 10 світлин, на яких люди святкують розрив стосунків

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні