"Будь леді, казали вони". Текст 2017 року про тиск на жінок став віральним, коли з'явилося ВІДЕО

Катерина Хорощак — 25 лютого 2020, 10:53

Політикиня та акторка Синтія Ніксон, яка також відома завдяки серіалу "Секс у великому місті", записала відео "Будь леді, казали вони" (Be A Lady They Said).

Для журналу Girls Girls Girls Синтія розповідає про те, з чим щодня доводиться стикатися жінкам.

Цей ролик – скорочена версія тексту "Be a Lady They Said" ("Будь леді, сказали вони"). Його написала авторка блогу "Листи розлюченої жінки" Камілл Реінвілл в 2017 році.

У тексті зібрані стереотипи та дискримінаційні вислови про жінок.

З 24 лютого відео із шаленою швидкістю поширюється соцмережами.

Деякі користувачі пишуть, що було б добре, якби таке ж відео зняли і про чоловіків.

Ось переклад монологу з відео.

"Будь леді, казали вони. Твоя спідниця занадто коротка, сорочка занадто довга. Не показуй так багато тіла, прикрийся, залиш щось для уяви. Не будь спокусницею, чоловіки не можуть себе контролювати. У чоловіків є потреби.

Виглядай сексуально, виглядай спокусливо. Не провокуй, ти сама напросилася. Носи чорне, носи підбори. Ти занадто святкова, ти занадто непримітна, ти виглядаєш так, ніби не дбаєш про себе. Будь леді, казали вони.

Не будь занадто товстою, не будь занадто худою, їж більше, худни, припини так багато їсти, замов салат, не їж вуглеводи, пропусти десерт, сядь на дієту.

Господи, ти виглядаєш як скелет - чому б тобі просто не поїсти? Ти виглядаєш виснаженою, ти виглядаєш хворою, чоловіки люблять жінок, у яких є за що вхопитися. Будь нулем. Будь подвійним нулем. Стань нічим. Будь леді, казали вони.

Видали волосся з тіла, вибіли це, вибіли те, позбудься шрамів, приховай розтяжки, зроби губи пухкими, прибери зморшки ботоксом, підтягни обличчя, прибери живіт, вистав грудни, виглядай природно.

Ти занадто стараєшся, ти виглядаєш зневіреною. Чоловіки не люблять жінок , які занадто стараються. Будь леді, казали вони.

Зроби макіяж, підкресли вилиці, обведи губи, нафарбуй брови, подовж вії, нафарбуй губи, припудрись, підрум'янись, нанеси бронзер, нанеси хайлайтер.

Твоє волосся занадто коротке, пофарбуй волосся, тільки не в синій, це виглядає ненатурально, виглядай молодо, старість - це потворно, чоловіки не люблять потворних. Будь леді, казали вони.

Бережи себе, будь чистою, не будь повією, не спи з будь-ким, чоловіки не люблять повій, не будь пуританкою, не будь скованою, більше посміхайся, задовольняй чоловіків, виглядай досвідченною, будь невинною, будь сексуальною, будь розпусною, будь крутою, не будь, як інші дівчатка. Будь леді, казали вони.

Не говори занадто голосно, не говорити дуже багато, чому ти така нещасна, не будь сукою, не будь такою емоційною, не плач, не кричи, не лайся, терпи біль, не скаржся, складай його речі, готуй йому вечерю, роби його щасливим, це жіноча робота.

Одного разу ти станеш гарною дружиною, візьми його прізвище, ти взяла подвійне прізвище, божевільна феміністка? Народи йому дітей. Ти не хочеш дітей? Одного разу захочеш, це змінить твоє життя. Будь леді, казали вони.

Не дай себе згвалтувати, не пий дуже багато, не прогулюйся, не гуляй занадто пізно, не одягайся так, не напивайся, не посміхайся незнайомцям, не виходить вночі, не вір нікому, не говори "так", не говори "ні". Просто будь леді, казали вони".

За мотивами відео подібний пост на тему "мамського" питання написала Оксана Маслова.

Вас також може зацікавити:

Суспільство "чистих підлог", або Як ми підтримуємо дискримінацію за сімейним статусом

"Це частина мене", або Чому деяких людей дискримінують через зовнішність

"Не то пальто", або Чому деяких людей дискримінують через одяг

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні