"Столи випадково не б'ють": фотопроєкт проти домашнього насилля

Катерина Хорощак — 15 травня 2020, 14:48

Із кожним роком проблема домашнього насильства стає все більш болючою для України.

За статистикою Організації з безпеки і співробітництва в Європі, 67% українських жінок зазнавали психологічного, фізичного або сексуального насильства з боку партнера або іншої особи.

В той же час, до поліції звертається всього 10% жертв домашнього насилля.

Героями знімків фотографки Лоли Мамаджанової стали українські депутати МФО "Гуманна країна" Альона Шкрум, Леся Василенко, Марія Мезенцева, Олександра Устінова, Роман Грищук та Соломія Бобровська.

Герої фотографій закликають не шукати виправдання домашньому насиллю:

"На жаль, в Україні часто толерують домашнє насилля: родичі та знайомі радять не гарячкувати, а деякі правоохоронці вважають це "приватною справою".

Навіть постраждалі від насилля часом шукають виправдання і розповідають друзям та колегам, що "випадково зачепилися за шафу", "вдарилися об ліжко" тощо".

Депутати також звертаються до колег-парламентарів із закликом підтримати ратифікацію Стамбульської конвенції (Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами).

Вас також може зацікавити:

Домашнее насилие – глубокий ценностный кризис, который обострил карантин

Українці переклали скандальний комікс про домашнє насильство. ІЛЮСТРАЦІЇ

Домашнє насильство…Хто винен і як запобігти. Алгоритм дій

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні