Уповноважена з прав людини звинуватила омбудсмена з прав дитини в дискримінації ЛГБТ-спільноти

Наталiя Бушковська — 29 травня 2020, 15:54

Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової звинуватив уповноваженого з прав дитини Миколу Кулебу в мові ворожнечі стосовно гомосексуальних людей.

Підставою для звинувачень стала публікація про сурогатне материнство, у якій дитячий омбудсмен прирівняв гомосексуалів до ґвалтівників.

Про це Офіс заявив на своїй офіційні сторінці у Facebook.

"Відтак, 28.05.2020 Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook оприлюднено допис, в якому він фактично порівнює ЛГБТІ-родини з ґвалтівниками та називає їх однією із загроз сурогатного материнства.

На переконання Уповноваженого, вказане висловлювання стосовно представників ЛГБТІ-спільноти є проявом мови ворожнечі, адже сприяє посиленню упередженого ставлення до вказаної категорії громадян та порушує їхнє право на повагу до честі й гідності", йдеться у повідомлені.

Людмила Денисова. Фото: mind.ua

Офіс омбудсмена зазначив, що 68 стаття Конституції та низка міжнародних договорів забороняють дискримінацію та посягання на честь і гідність людей.

Від Уповноваженого з прав дитини очікують на вибачення.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.




Реклама:

Головне сьогодні