Як раціонально використовувати продукти, щоб потім не викидати зіпсовані. Поради

1746
13 червня 2020

Якщо ви регулярно викидаєте запліснявілі ягоди, черстві шматочки хліба і зів’ялий салат, ви не одні.

Це не тільки шкодить нашим гаманцям, але і означає, що ми без необхідності викидаємо їжу на смітник.

HuffPost зібрали прості поради, як використати продукти в холодильнику, перш ніж вони зіпсуються. 

Виберіть тему замість певного рецепта

"Щотижня або кілька разів в тиждень плануйте своє харчування на наступні дні залежно від того, що у вас в холодильнику", - каже Клер Ленган, експертка із домашньої кухні.

Також ви можете робити тематичні дні щотижня. Наприклад, без м'яса по понеділках, паста - по вівторках.

Так ви зможете краще організувати свої покупки.

Але якщо ви будете орієнтуватися тільки на рецепти, а не на те, які продукти у в квартирі, вам доведеться частину продуктів викинути. 

Використовуйте залишки їжі

Наприклад, у вас залишилося трохи курки-гриль. Використайте її м’ясо для шаурми або для піци.

Фото: KucherAndrey/Depositphotos

Очистіть холодильник перед походом в магазин

Приготуйте італійський омлет "Фритата" зі всього, що у вас є в холодильнику: використайте половину цибулі, жменю зів'ялого шпинату, залишки замороженого горошку.

Особливо ця страва чудова для пізнього сніданку, але ви можете з'їсти її в будь-який період дня.

Збережіть черствий хліб

Може бути заманливо викинути черстві шматочки хліба, але їх можна заморозити, щоб використати пізніше. Наприклад, до салату "Панцанела". 

Поріжте хліб і злегка підсмажте в духовці. Перемішайте з будь-чим - овочами, сиром, зеленню. 

Зазвичай до салату нарізають помідори, базилік і моцареллу, але ви можете використати все, що у вас є.

Будьте креативними з фруктами і ягодами

Той, хто коли-небудь купував банан, знає, що деякі продукти, особливо фрукти та ягоди, мають короткий термін придатності, швидко псуюються.

Багато рецептів випічки були створені як спосіб використати продукти швидше, ніж вони зіпсуються. Тому саме час пекти фруктові і ягідні пироги. 

Ви також можете варити фрукти з невеликою кількістю підсолоджувача, наприклад, з  цукром, медом або кленовим сиропом, поки не загусне, щоб зробити такий собі джем до морозива, йогурту або вівсянки.

Вас також може зацікавити:

Як продовжити життя сирим продуктам у холодильнику: лайфхаки

Чи правильно ви зберігаєте продукти в холодильнику. Перевірте і пройдіть ТЕСТ

Як уникнути отруєння у спеку: продукти, з якими слід бути надуважними влітку

Скільки можна зберігати продукти в морозилці – список

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

powered by lun.ua