Як продовжити життя сирим продуктам у холодильнику: лайфхаки

2235
30 травня 2020

Полуниця з цвіллю, гнила морква і черствий хліб, ймовірно, в якийсь момент з'являлися у вашому холодильнику.

HuffPost зібрав поради, які допоможуть продовжити життя вашим продуктам.

Насамперед, потрібно, щоб холодильник і морозильник були достатньо холодними, щоб продукти охолоджувалися  до потрібної температури. 

У Міністерстві сільського господарства США рекомендують, щоб темперетура у холодильниках була 4,5°C або нижче. В морозильних камерах - 18°C або нижче, щоб запобігти розмноженню бактерій. 

 Фото:  Anna_Om/Depositphotos

Фрукти, овочі, зелень, гриби і листова зелень

Пам'ятаєте, як ви хотіли приготувати салат, а у холодильнику знайшли вже зів’ялу зелень? 

Викладіть її на паперовий рушник у холодильнику, це допоможе зібрати конденсат.

Вологі продукти в'януть і розкладатися набагато швидше.

Змастіть половинки авокадо лимонним соком або оливковою олією

Лимонна кислота і олія захистять авокадо від псування.

Вимийте ягоди з оцтом і водою

Схоже, полуниця, малина і чорниця починають пліснявіти через кілька днів після того, як ми поклали їх у холодильник. 

Це можна сповільнити: перед тим, як їх охолодити, з'їжте м'які ягоди. 

Решту вимийте в розчині з трьох склянок води і однієї склянки оцту.

Ретельно протріть їх і зберігайте в герметичному контейнері з паперовим рушником знизу і зверху, щоб забрати зайву вологу.

Тримайте яблука подалі від інших фруктів і овочів, а банани разом

Яблука виробляють газоподібний етилен, який прискорює дозрівання інших фруктів, тому тримайте їх подалі і зберігайте в поліетиленовому пакеті в холодильнику.

Щоб банани не потемніли занадто швидко, загорніть їхні хвостики в поліетиленову плівку. 

Не тримайте помідори в холодильнику

Замість цього тримайте їх на полиці. Помідори слід зберігати при кімнатній температурі.

Якщо ви охолодите їх, вони втратять смак.

Відріжте верхівку моркви

Перш ніж покласти моркву в холодильник, відріжте її зелену верхівку. Так само можна зробити з буряком.

Зберігайте свіжі гриби в коричневих паперових пакетах

Папір вбере зайву вологу з грибів.

Молочні продукти і яйця

Зберігайте молоко на середній або нижній полиці холодильника, але не в дверцятах

Багато хто тримає молоко і вершки в дверях холодильника, але насправді це найгірше місце для них.

Люди відчиняють і зачиняють холодильники багато разів на день, температура дверок постійно змінюється, а це значить, що молоко і молочні продукти можуть псуватися там набагато швидше.

Загорніть сир в спеціальний папір для сиру, вощений папір або пергамент

Поширена помилка - щільно загорнути сир в поліетиленову плівку або фольгу.

Замість цього загорніть його в пакет для сиру, у вощений або пергаментний папір, а потім покладіть його в відкритий поліетиленовий пакет.

Папір створює бар'єр між сиром і пластиком, в той час як пластик не дає йому висохнути.

Зберігайте яйця в задній частині холодильника

Як і у випадку з молоком, яйця слід зберігати не в дверях холодильника, а в задній частині, де температура найбільш стабільна.

Щоб вони залишалися свіжими довше, ніж зазвичай, на три-п'ять тижнів, добре їх відваріть.

Зберігайте масло в оригінальній упаковці 

Якщо ви не використовуєте масло протягом наступних декількох днів після покупки, відразу ж покладіть його в холодильник і зберігайте в оригінальній упаковці після кожного використання.

Його обгортка запобігає псуванню, а також захищиє від ароматів і смаків інших продуктів в холодильнику.

М'ясо, птиця, риба і морепродукти

Зберігайте все м'ясо в морозильній камері, якщо ви не плануєте готувати його протягом декількох днів після покупки

Так воно буде залишатися свіжим протягом декількох місяців.

Морепродукти потрібно зберігати в задній частині холодильника під час розмороження

В задній частині холодильника холодніше, тому ваша риба буде свіжою, коли ви вирішите її приготувати.

Порада: зберігайте всі морепродукти і м'ясо в холодильнику в окремій посудині, щоб соки не потрапили на інші продукти.

Не кладіть невикористане м'ясо або морепродукти назад в оригінальну пластикову упаковку, інакше це може спричинити опік морозильної камери – стан, який виникає, коли заморожена їжа була пошкоджена в результаті дегідратації та окисленням через потрапляння повітря.

Цибуля, часник, цибуля-шалот, імбир

Зберігайте цибулю, часник і цибулю-шалот в темному прохолодному місці

Не зберігайте їх у холодильнику. Сухе середовище, яке добре провітрюється, допоможе зберегти їх свіжими довше.

І зберігайте їх в оригінальній упаковці, особливо якщо в ній є отвори.

Зберігайте імбир в закритому пластиковому пакеті

Переконайтеся, що все повітря в пакеті вийшло назовні. 


Свіжий хліб

Накрийте хліб сухим кухонним рушником і зберігайте в паперовому пакеті.

Це дозволяє хлібу дихати, але не висушує його.

Вас також може зацікавити:

Чи правильно ви зберігаєте продукти в холодильнику. Перевірте і пройдіть ТЕСТ

Як уникнути отруєння у спеку: продукти, з якими слід бути надуважними влітку

Скільки можна зберігати продукти в морозилці – список

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

powered by lun.ua