Скільки часу без перерви можна пропрацювати з дітьми вдома. Порахували батьки-науковці

Катерина Хорощак — 31 липня 2020, 16:30

Двоє університетських професорів, які сиділи вдома з дітьми, були настільки виснажені вимушеними перервами, що вирішили їх порахувати і розповіли про це The Washington Post.

Вони врахували всі прохання дітей: допомогу у виконанні домашніх завдань, клопоти по дому, приготування їжі, обійми і технічну підтримку.

Батьки виявили, що відволікаються 15 разів на годину, тобто середня тривалість безперервної роботи становить всього лиш 3 хвилини 24 секунди.

Найтриваліший період безперервної роботи склав 19 хвилин 35 секунд.

Подружжя навіть розробило стратегію для роботи з дому, яка полягає в тому, щоб почергово змінювати роль когось із батьків "на роботі" на батьків "вдома" протягом кожних трьох годин.

"Ми просимо дітей не переривати роботу когось із нас, якщо в цьому немає необхідності.

Якщо їм потрібно когось перервати, це повинен бути черговий "вдома" - але вони повинні докласти зусиль для самостійного вирішення проблем, оскільки черговий теж намагається працювати", - розповіло продружжя.

Але все одно чоловік з дружиною відчували, що їх постійно переривають.

"Ми вибрали ранок четверга для нашого експерименту.

Протягом трьох годин (не рахуючи 40-хвилинної перерви на обід, коли ми призупинили збір даних), черговий записував кожен раз, коли діти нас переривали.

Потім ми згенерували графік, який показав, що протягом трьох годин когось із чергових батьків під час роботи переривали на трохи більше ніж пів години загалом.

Але за цей час назбиралося 45 переривань, в середньому 15 разів на годину", - розповіли батьки.

Дослідження в області соціальних наук підкреслюють ціну такої роботи.

У лабораторних умовах людям може знадобитися до 20 хвилин, щоб повернутися до виконання поставленого завдання після перерви, і якість їхньої роботи погіршується.

З іншого боку, діти напевно ручаються за зниження якості батьківства.

І попередні пандемічні дослідження показують, що робота на дому підсилює як стрес на роботі, так і сімейні конфлікти, особливо коли це вимагає багатозадачності.

Вас також може зацікавити:

Що робити з дітьми під час карантину: ресурси і поради

У фразі "віддалена робота" головне слово "робота". 10 порад, як ефективно працювати з дому

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні