Борщ увійде в перелік нематеріальної культурної спадщини України

Дарія Поперечна — 7 жовтня 2020, 11:18

"Культура приготування українського борщу" увійде до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини країни.

Таке рішення було прийнято на засіданні Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини, повідомляють у "Інтерфакс- Україна".

"Відбулося чергове засідання Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури і інформаційної політики України.

За підсумками засідання Експертна рада рекомендувала Мінкультури включити в Національний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини 5 елементів, серед яких – " Культура приготування українського борщу ", – йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Фото Usenko/Depositphotos

В громадській організації "Інституті культури України" зазначають, що це вперше до Національного переліку включено загальноукраїнський елемент, а не регіональний.

У Мінульті кажуть, це важливий крок в рамках підготовки номінації культури приготування борщу до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства UNESCO, яку здійснює громадська організація "Інститут культури України".

Окрім культури приготування борщу до Національного переліку увійдуть:

Технологія створення клембівської сорочки "з квіткою".

Великоднє гуляння "Водити Володара" в селі Розкошівка Теплицького району Вінницької області.

Борщівська народна вишивка.

Карпатське ліжникарство.

Вас також може зацікавити:

"Скажене весілля-3" отримає бюджетні гроші: переможці 14-го пітчингу Держкіно

"Ми сильні тим, що у нас є люди, які розмовляють російською. Сильні, тим, що різні". Інтерв'ю з міністром Олександром Ткаченком

Чого чекати від Ткаченка на посаді міністра: культура, мова, російські серіали та інформаційна політика

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні