Омбудсмен пояснила, чому жінки в Україні отримують меншу зарплату, ніж чоловіки

— 8 квітня 2021, 17:33

Наразі в Україні орієнтовно 40% жінок обіймають керівні посади. Водночас заробітну плату вони отримують меншу, ніж чоловіки.

Про це розповіла Уповноважена з прав людини Людмила Денісова під час свого виступу на комітетських слуханнях про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок.

На її думку, основна причина цього явища – не розвинена соціальна інфраструктура.

"Це також пов’язано з відсутністю законодавчої визначеності працівників з сімейними обов'язками та недостатніми зусиллями з просвітницької роботи органів місцевого самоврядування", – розповіла Денісова.

Фото AndrewLozovyi/Depositphotos

Омбудсмен вважає, що окрему увагу варто також приділити підвищенню правової культури суспільства щодо гендерної рівності.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми разом напрацьовуватимемо різноманітні заходи для того, щоб підвищити правову обізнаність саме жінок і всіх працівників місцевої влади", – зазначила Денісова.

Вона додала, що здійснення парламентського контролю за виконанням органами держвлади і місцевого самоврядування Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок є одним з пріоритетних напрямів її діяльності на 2021 рік.

Вас також може зацікавити:

Україна опустилась у рейтингу країн за гендерною рівністю на 15 позицій

Як розпізнати гендерну дискримінацію, та куди звертатися в таких випадках

Жінка готує – чоловік заробляє: які гендерні стереотипи процвітають в українському суспільстві

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Також ми ведемо корисний Telegram-канал "Мамо, я у шапці!".

Реклама:

Головне сьогодні