В Одесі до Дня Незалежності пройде оперно-балетний фестиваль, в якому візьмуть участь 800 митців

Яна Осадча — 18 серпня 2021, 12:30

В Одесі до 30-річчя Незалежності України відбудеться масштабний оперно-балетний фестиваль "Оксамитовий сезон в Одеській опері".

Фестиваль триватиме з 22 серпня по 15 вересня 2021 року в Одеському національному академічному театрі опери та балету, повідомляють у театрі.

У концерті, яким планують відкрити фестиваль, візьмуть участь відомі українських співаки, що працюють в Україні і в країнах Європи, а також запрошені гості з Молдови, Білорусі, Латвії та Чехії.

Зокрема, на сцену вийдуть заслужені артисти України Ігор Шаврук та Ігор Чернецький, лауреати міжнародних конкурсів Маргарита Гринивецька та Віталій Ковальчук.

На фестивалі також можна потрапити на балетний гала-концерт Classic & Modern "Одеса. Україна. Європа" просто неба на Театральному майдані.

Програма фестивалю

На глядачів чекає прем’єра опери "Болеро" Моріса Равеля за участі зірок одеського балету і запрошених визнаних балетних виконавців світу.

Фінальний проєктом фестивалю стане симфонічний концерт під керівництвом всесвітньо відомої диригентки Оксани Линів.

У фестивалі планують взяти участь 800 митців сучасного українського і світового театру опери та балету.

"Працювати над створенням такої програми було надзвичайно цікаво.

Адже у фестивальному контенті буде представлена широка стильова і жанрова палітра від витоків українського мелосу до сучасного його звучання, від світової музичної спадщини до національних надбань", – говорить музичний керівник фестивалю, головний диригент театру В'ячеслав Чернухо-Воліч.

Вас також може зацікавити:

Опера "Чорнобильдорф" – археологія майбутнього

Театральный продюсер Алена Матвиенко: В Украине балет рискует опуститься до уровня сельского клуба

Опера-реквієм IYOV: як відбувається репетиція однієї з найкращих світових опер сучасності

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні