У французькому зоопарку гігантська панда з Китаю народила близнюків

Яна Осадча — 2 серпня 2021, 10:47

У французькому зоопарку "Боваль" гігантська панда Хуань Хуань народила близнюків.

Хуань Хуань і її партнер Юань Цзи були привезені до Франції в січні 2012 року в межах спеціальної угоди між Парижем і Пекіном, повідомляє France24.

Близнюки, які народилися близько 1 години ночі в понеділок, мають рожевий колір.

"Вони абсолютно здорові. Виглядають досить великими. Вони чудові", – сказав Родольф Делорд, президент зоопарку "Боваль".

У березні панда Хуань Хуань та її партнер Юань Цзи здивували представників зоопарку тим, що "вступили в контакт" вісім разів. Але для впевненості, ветеринари також зробили їй штучне запліднення.

Тічка у самок панд буває лише раз на рік впродовж приблизно 24-48 годин. Тому ці тварини не дуже охочі до сексу. За словами експертів, лише одиниці "бувають у настрої, або взагалі знають, що їм робити".

Імена для близнюків вибиратиме особисто дружина президента КНР Сі Цзіньпіна Пен Ліюань.

Перше дитинча Хуань Хуань та Юань Мень народилося в 2017 році. Зараз воно важить більше 100 кілограмів. Цього року його планують відправити до Китаю, де 1 800 гігантських панд живуть у дикій природі та ще 500 у неволі.

Вас також може зацікавити:

Учені стверджують, що пандам більше не загрожує вимирання

Уперше за 20 років черепашки народилися на пляжі у Мумбаї, їм заважало сміття

Генетично модифіковані діти. В Китаї народилися двійнята, стійкі до ВІЛ

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні