Як приготувати крем-суп: 4 осінніх рецепти
Суп – найкраща страва для прохолодного сезону.
"Є багато речей, за які можна любити осінь: чудова погода, кольорове листя, "затишна" випічка і гарячі напої, але суп – моя улюблена частина", – розповідає відома кулінарка Джанін Донофріо.
Найкращими рецептами крем-супів вона поділилася на Love and Lemons.
Як зробити суп смачним?
Найперше, Джанін Донофріо дає кілька порад, як приготувати й полюбити цю страву:
Приправте за смаком
Овочі потребують приправ, а бульйони – солі. Якщо ваш суп прісний, не соромтесь додати щедру дрібку солі та багато свіжого чорного перцю..
Збризніть оливковою олією
Вона робить суп густим і додає насиченості аромату.
Збережіть трохи на обід
Суп часто стає смачнішим на другий день, тому обов’язково приготуйте про запас.
Додавайте спеції на свій смак
Це весела і творча частина приготування супів.
"Якщо рецепт вимагає багато спецій, але ви віддаєте перевагу більш м’яким смакам, почніть з меншого. Якщо вам подобається гостре, додайте ще!", – каже Донофріо.
Суп із цвітної капусти
Фото: Depositphotos/Автор Rawlik |
Інгредієнти:
- цвітна капуста;
- часник і цибуля-шалот;
- свіжий чебрець;
- біла місо-паста;
- діжонська гірчиця;
- оливкова олія холодного віджиму;
- овочевий бульйон;
- свіжий лимонний сік;
- морська сіль;
- свіжий чорний перець.
Як приготувати:
Цвітну капусту розламайте на суцвіття і подрібніть серцевину. Очистіть і розріжте на четвертинки цибулю-шалот, загорніть її у шматочок фольги з неочищеними зубчиками часнику, крапелькою оливкової олії, сіллю та перцем.
Викладіть нарізані суцвіття і серцевину рівним шаром на пергамент у деко, полийте їх олією, посипте сіллю та перцем. Туди ж покладіть фольгу з часником.
Коли овочі стануть ніжними і рум'яними, доведіть овочевий бульйон до кипіння у великій каструлі.
Очистіть зубчики часнику і додайте до цвітної капусти, цибулі-шалот. Додайте чебрецю і тушкуйте 15 хвилин.
Перемішайте все і дайте супу трохи охолонути. Потім перекладіть його в блендер і додайте місо-пасту, гірчицю, оливкову олію та лимонний сік.
Перебийте до однорідності. Перш ніж їсти, додайте солі, перцю та лимонного соку за смаком.
Перед подачею можна прикрасити страву мікрозеленою та/або свіжомеленим чорним перцем.
Суп із цвітної капусти чудово поєднується з домашніми сухариками або смаженим нутом, посипаним зверху для хрусткості!
Цю страву також можна їсти з фокаччею, хорошим хрустким хлібом чи салатом.
Гарбузовий суп
Фото: Depositphotos /Автор KostyaKlimenko |
Просто візьміть овочевий бульйон, оливкову олію, сіль та перець – і ви на шляху до гарбузового супу!
Інгредієнти:
- овочевий бульйон;
- імбир;
- куркума;
- кмин;
- кардамон;
- коріандр;
- часник і цибуля;
- кокосове молоко;
- яблучний оцет.
Як приготувати:
Розріжте гарбуз навпіл вертикально і витягніть насіння. Натріть половинки гарбуза оливковою олією, сіллю та перцем і покладіть розрізаною стороною вниз на деко, застелене пергаментом.
Випікайте гарбузи в духовці до м’якості, приблизно 50-60 хвилин.
Коли вони охолонуть, зніміть шкірку і покладіть м’якоть у велику каструлю.
Пасеруйте гарбуз на середньому вогні і додайте спеції, часник та імбир і перемішайте до появи аромату, приблизно 30 секунд.
З’єднайте гарбузову суміш, бульйон і кокосове молоко, тушкуйте все 20 хвилин.
Зніміть суп з вогню, додайте оцет і дайте супу трохи охолонути.
Потім збийте його до однорідного стану у блендері. Консистенція буде змінюватися залежно від вмісту води в гарбузі, тому, якщо суп занадто густий, змішайте його з водою, щоб досягти бажаної текстури.
Перед подачею можна додати у тарілки з супом крапельку кокосового молока, мікрозелень, гарбузове насіння, нарізану кінзу, свіжий чорний перець або хрусткі крутони.
Морквяно-імбирний суп
Фото: Depositphotos /Автор fotovincek |
Інгредієнти:
- морква;
- імбир;
- цибуля та часник;
- оливкова олія;
- яблучний оцет або апельсиновий сік;
- овочевий бульйон.
За бажанням можна додати кленовий сироп, кокосове молоко або соус песто.
Як приготувати:
Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні.
Вкиньте туди нарізану цибулю, додайте солі та перцю і варіть до розм’якшення, періодично помішуючи, близько 8 хвилин. Згодом додайте роздавлені зубчики часнику і моркву, варіть ще приблизно 8 хвилин, періодично помішуючи.
У цю суміш додайте імбир, яблучний оцет, а потім 3- 4 склянки бульйону, в залежності від бажаної консистенції.
Доведіть до кипіння і варіть приблизно 30 хвилин, поки морква не стане м’якою.
Дайте супу трохи охолонути і перекладіть в блендер. Збийте до однорідності. Додайте будь-які приправи чи навіть кленовий сироп.
Подайте з крапелькою кокосового молока та/або ложкою песто, за бажанням.
Веганський "сирний" суп із броколі
Фото: Depositphotos /Автор beats1 |
На смак цей крем-суп не відрізнити від супу на вершках або з сиром. Однак у цьому рецепті є тільки веганські інгредієнти, запевняє Джанін Донофріо.
Інгредієнти:
- брокколі;
- кеш’ю та картопля;
- морква;
- селера, цибуля та часник;
- яблучний оцет;
- діжонська гірчиця;
- лимонний сік;
- овочевий бульйон;
- свіжий кріп.
Як приготувати:
Обсмажуйте на пательні без олії цибулю, моркву, селеру та стебло броколі, поки вони не стануть м’якими. Додайте картоплю і часник.
Паралельно приготуйте на пару суцвіття броколі.
Потім влийте овочевий бульйон і тушкуйте.
Коли картопля стане м’якою, перекладіть суп у блендер разом з кеш’ю, оцтом та гірчицею та збийте до однорідності.
Додайте суцвіття броколі, а також лимонний сік і багато кропу. Трохи збийте рідину знову, але так, щоб суцвіття відчувалися у супі.
Посипте чимось хрустким і насолоджуйтеся!
Вас також може зацікавити:
Що приготувати з гарбуза: 4 осінні рецепти
7 безалкогольних осінніх напоїв, які можна приготувати вдома
Як приготувати смачну каву вдома: 6 рецептів та професійні секрети від барист
Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.