Як приготувати крем-суп: 4 осінніх рецепти

Олена Барсукова — 16 жовтня 2021, 10:30

Суп – найкраща страва для прохолодного сезону.

"Є багато речей, за які можна любити осінь: чудова погода, кольорове листя, "затишна" випічка і гарячі напої, але суп моя улюблена частина", – розповідає відома кулінарка Джанін Донофріо.

Найкращими рецептами крем-супів вона поділилася на Love and Lemons.

Як зробити суп смачним?

Найперше, Джанін Донофріо дає кілька порад, як приготувати й полюбити цю страву:

Приправте за смаком

Овочі потребують приправ, а бульйони – солі. Якщо ваш суп прісний, не соромтесь додати щедру дрібку солі та багато свіжого чорного перцю..

РЕКЛАМА:

Збризніть оливковою олією

Вона робить суп густим і додає насиченості аромату.

Збережіть трохи на обід

Суп часто стає смачнішим на другий день, тому обов’язково приготуйте про запас.

Додавайте спеції на свій смак

Це весела і творча частина приготування супів.

"Якщо рецепт вимагає багато спецій, але ви віддаєте перевагу більш м’яким смакам, почніть з меншого. Якщо вам подобається гостре, додайте ще!", – каже Донофріо.

Суп із цвітної капусти

Фото: Depositphotos/Автор Rawlik
Інгредієнти:
  • цвітна капуста;
  • часник і цибуля-шалот;
  • свіжий чебрець;
  • біла місо-паста;
  • діжонська гірчиця;
  • оливкова олія холодного віджиму;
  • овочевий бульйон;
  • свіжий лимонний сік;
  • морська сіль;
  • свіжий чорний перець.

Як приготувати:

Цвітну капусту розламайте на суцвіття і подрібніть серцевину. Очистіть і розріжте на четвертинки цибулю-шалот, загорніть її у шматочок фольги з неочищеними зубчиками часнику, крапелькою оливкової олії, сіллю та перцем.

Викладіть нарізані суцвіття і серцевину рівним шаром на пергамент у деко, полийте їх олією, посипте сіллю та перцем. Туди ж покладіть фольгу з часником.

Коли овочі стануть ніжними і рум'яними, доведіть овочевий бульйон до кипіння у великій каструлі.

Очистіть зубчики часнику і додайте до цвітної капусти, цибулі-шалот. Додайте чебрецю і тушкуйте 15 хвилин.

Перемішайте все і дайте супу трохи охолонути. Потім перекладіть його в блендер і додайте місо-пасту, гірчицю, оливкову олію та лимонний сік.

Перебийте до однорідності. Перш ніж їсти, додайте солі, перцю та лимонного соку за смаком.

Перед подачею можна прикрасити страву мікрозеленою та/або свіжомеленим чорним перцем.

Суп із цвітної капусти чудово поєднується з домашніми сухариками або смаженим нутом, посипаним зверху для хрусткості!

Цю страву також можна їсти з фокаччею, хорошим хрустким хлібом чи салатом.

Гарбузовий суп

Фото: Depositphotos /Автор KostyaKlimenko

Просто візьміть овочевий бульйон, оливкову олію, сіль та перець – і ви на шляху до гарбузового супу!

Інгредієнти:

  • овочевий бульйон;
  • імбир;
  • куркума;
  • кмин;
  • кардамон;
  • коріандр;
  • часник і цибуля;
  • кокосове молоко;
  • яблучний оцет.

Як приготувати:

Розріжте гарбуз навпіл вертикально і витягніть насіння. Натріть половинки гарбуза оливковою олією, сіллю та перцем і покладіть розрізаною стороною вниз на деко, застелене пергаментом.

Випікайте гарбузи в духовці до м’якості, приблизно 50-60 хвилин.

Коли вони охолонуть, зніміть шкірку і покладіть м’якоть у велику каструлю.

Пасеруйте гарбуз на середньому вогні і додайте спеції, часник та імбир і перемішайте до появи аромату, приблизно 30 секунд.

З’єднайте гарбузову суміш, бульйон і кокосове молоко, тушкуйте все 20 хвилин.

Зніміть суп з вогню, додайте оцет і дайте супу трохи охолонути.

Потім збийте його до однорідного стану у блендері. Консистенція буде змінюватися залежно від вмісту води в гарбузі, тому, якщо суп занадто густий, змішайте його з водою, щоб досягти бажаної текстури.

Перед подачею можна додати у тарілки з супом крапельку кокосового молока, мікрозелень, гарбузове насіння, нарізану кінзу, свіжий чорний перець або хрусткі крутони.

Морквяно-імбирний суп

Фото: Depositphotos /Автор fotovincek

Інгредієнти:

  • морква;
  • імбир;
  • цибуля та часник;
  • оливкова олія;
  • яблучний оцет або апельсиновий сік;
  • овочевий бульйон.

За бажанням можна додати кленовий сироп, кокосове молоко або соус песто.

Як приготувати:

Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні.

Вкиньте туди нарізану цибулю, додайте солі та перцю і варіть до розм’якшення, періодично помішуючи, близько 8 хвилин. Згодом додайте роздавлені зубчики часнику і моркву, варіть ще приблизно 8 хвилин, періодично помішуючи.

У цю суміш додайте імбир, яблучний оцет, а потім 3- 4 склянки бульйону, в залежності від бажаної консистенції.

Доведіть до кипіння і варіть приблизно 30 хвилин, поки морква не стане м’якою.

Дайте супу трохи охолонути і перекладіть в блендер. Збийте до однорідності. Додайте будь-які приправи чи навіть кленовий сироп.

Подайте з крапелькою кокосового молока та/або ложкою песто, за бажанням.

Веганський "сирний" суп із броколі

Фото: Depositphotos /Автор beats1

На смак цей крем-суп не відрізнити від супу на вершках або з сиром. Однак у цьому рецепті є тільки веганські інгредієнти, запевняє Джанін Донофріо.

Інгредієнти:

  • брокколі;
  • кеш’ю та картопля;
  • морква;
  • селера, цибуля та часник;
  • яблучний оцет;
  • діжонська гірчиця;
  • лимонний сік;
  • овочевий бульйон;
  • свіжий кріп.

Як приготувати:

Обсмажуйте на пательні без олії цибулю, моркву, селеру та стебло броколі, поки вони не стануть м’якими. Додайте картоплю і часник.

Паралельно приготуйте на пару суцвіття броколі.

Потім влийте овочевий бульйон і тушкуйте.

Коли картопля стане м’якою, перекладіть суп у блендер разом з кеш’ю, оцтом та гірчицею та збийте до однорідності.

Додайте суцвіття броколі, а також лимонний сік і багато кропу. Трохи збийте рідину знову, але так, щоб суцвіття відчувалися у супі.

Посипте чимось хрустким і насолоджуйтеся!

Вас також може зацікавити:

Що приготувати з гарбуза: 4 осінні рецепти

7 безалкогольних осінніх напоїв, які можна приготувати вдома

Як приготувати смачну каву вдома: 6 рецептів та професійні секрети від барист

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні