В Україні розробили рекомендації для занять музикою з дітьми з особливостями розвитку

Катерина Хорощак — 27 жовтня 2021, 13:50

Вперше в Україні розробили педагогічні рекомендації для знайомства з музикою дітей з особливостями інтелектуального розвитку, зокрема синдромом Дауна.

Методики, запропоновані у посібнику, можна використовувати на уроках музики у школах, на позакласних заняттях та для родинного дозвілля вдома.

Рекомендації розміщено у відкритому доступі.

Рекомендації розробили в рамках кампанії "Музика – важлива. Музика – можлива", спрямованої на інформування суспільства щодо можливостей та здібностей таких дітей, яка реалізується ВБО "Даун Синдром" за підтримки Українського культурного фонду.

Фото: ВБО "Даун Синдром"

"Наша мета не тільки розповісти широкому загалу про музикування дітей з синдромом Дауна, а й зацікавити музичних педагогів різних освітніх установ у тому, щоб вони не боялись братися навчати таких дітей музиці.

Проблема з неготовністю педагогів навчати музиці дітей з інвалідністю часто зав'язана на елементарному нерозумінні можливостей", – пояснюють в "Даун Синдром".

Методики, запропоновані у посібнику, будуть цікаві практично будь-якій дитині, оскільки вони були напрацьовані під час роботи експериментального музичного онлайн-гуртка для дітей з синдромом Дауна та їхніх сиблінгів (рідних братів та сестер), запевняють в організації.

Рекомендації підготувала музичний педагог ВБО "Даун Синдром" Валерія Бровко-Дивіна. Консультантами під час написання посібника були психолог Юлія Головата та корекційний педагог Ольга Лісненко.

Буклет в електронному форматі розмістили у відкритому доступі у жовтні спеціально, адже це – Всесвітній місяць поінформованості про синдром Дауна. Посібник також розіслано до освітніх установ з різних областей України.

Вас також може зацікавити:

Ходять у звичайні школи та знімаються в кіно: факти про життя людей з синдромом Дауна

В Україні навчатимуть музиці дітей з синдромом Дауна

Як дівчина з синдромом Дауна жартома стала успішною моделлю

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні