Замість шпротів і канапе: 4 рецепти закусок до святкового столу

19738
18 грудня 2021

Що робити, якщо вам набридли салати з майонезом і шпроти на новорічному столі?

Сирні кекси з ягодами, фаршировані гриби та фініки стануть ідеальним доповненням до святкового меню.

У Delish зібрали прості й корисні рецепти закусок.

Кекси з брі та журавлиною

 Фото: JeniFoto/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 1 упаковка тіста для рогаликів;
  • кулінарний спрей (олія);
  • трохи борошна;
  • 1 кружечок брі;
  • ½ склянки джему/соусу з журавлини;
  • 1/4 чашки нарізаних горіхів пекан;
  • 6 гілочок розмарину.

Як приготувати

Розігрійте духовку до 190°С і змастіть форму для міні-мафінів кулінарним спреєм. 

На присипаній борошном поверхні розкачайте тісто. Розріжте його на 24 квадрати і помістіть їх у форми для кексів.

Брі наріжте невеликими шматочками і помістіть всередину кексів. Зверху покладіть ложку журавлинного соусу, трохи нарізаних горіхів пекан і одну невелику гілочку розмарину.

Випікайте приблизно 15 хвилин, поки кекси не стануть золотистими.

Фаршировані гриби

 Фото: gkrphoto/Depositphotos

Інгредієнти:

  • кулінарний спрей;
  • 600 грамів печериць;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 2 зубчики часнику;
  • ¼ склянки панірувальних сухарів;
  • кухонна сіль;
  • чорний свіжомелений перець;
  • ¼ склянки тертого пармезану;
  • 100 г вершкового сиру;
  • 2 ст. л. нарізаної петрушки;
  • 1 ст. л. нарізаного чебрецю.

Як приготувати

Розігрійте духовку до 200°С і змастіть деко кулінарним спреєм.

З грибів видаліть плодоніжки і дрібно поріжте. Помістіть капелюшки грибів на деко.

У середній сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте нарізані ніжки грибів і готуйте 5 хвилин, поки не вийде більша частина вологи. 

Додайте часник і готуйте до появи аромату 1 хвилину, а потім додайте панірувальні сухарі і смажте 3 хвилини. 

Приправте сіллю і перцем, а потім зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.

У великій мисці змішайте суміш з ніжок грибів, пармезан, вершковий сир, петрушку та чебрець. Приправте сіллю і перцем. Наповніть капелюшки грибів начинкою і посипте ще пармезаном.

Випікайте 20 хвилин, поки гриби не стануть м’якими, а верхівка не стане золотистою.

Перед подачею прикрасьте гриби петрушкою.

Грецький соус із фетою

 Фото: ileishanna/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 340 г фети;
  • 1 склянка грецького йогурту;
  • брикет вершкового сиру, приблизно 230 г;
  • ¼ слянки оливкової олії;
  • сік і цедра 1 лимона;
  • кухонна сіль;
  • дрібні пластівці червоного перцю;
  • 2 ст. л. нарізаного кропу;
  • ½ склянки подрібненого огірка;
  • ½ склянки розрізаних навпіл помідорів черрі.

Як приготувати

У великій мисці збийте міксером сир фета, грецький йогурт, вершковий сир, олію, лимонний сік і цедру до однорідної маси. 

Приправте сіллю і червоним перцем.

Перекладіть соус в миску і додайте огірки, помідори, кріп та крапельку олії, не перемішуючи.

Подавайте соус з чіпсами з лаваша.

Запечені фініки з беконом

Фото: Odelinde/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 24 великих фініка;
  • приблизно 120 г козячого сиру;
  • 12 скибочок бекону;
  • ¼ склянки кленового сиропу;
  • ¾ ч. л. подрібненого червоного перцю;
  • 1 ч. л. дрібно нарізаного розмарину;
  • ¾ ч. л. свіжомеленого чорного перцю.

Як приготувати

Розігрійте духовку до 200°С і застеліть деко пергаментом.

Обережно розріжте фініки вздовж навпіл, але не розрізайте до кінця. Покладіть невелику кількість сиру в центр кожного фініка. 

Загорніть кожен фінік у шматочок бекону і покладіть на деко. Випікайте приблизно 15 хвилин.

У невеликій мисці змішайте кленовий сироп, червоний перець, розмарин і чорний перець. Змастіть цим соусом кожен фінік.

Продовжуйте запікати ще 15-20 хвилин, поки бекон не стане хрустким.

Вас також може зацікавити:

Як небанально приготувати картоплю: 5 дієтичних рецептів

Як приготувати корисний десерт? 5 рецептів солодощів

Як приготувати гарячий шоколад вдома: 5 осінніх рецептів

60 ідей, як прикрасити ялинку на 2022 рік. ФОТО

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.



powered by lun.ua