Як приготувати капусту: 4 оригінальні рецепти
Капуста – це смачний, низькокалорійний і дешевий суперфуд, який містить залізо, кальцій, магній, цинк, вітаміни С і К та інші поживні речовини.
Білокачанна, брюсельська, пекінська чи броколі – незалежно від сорту вона стане яскравим і корисним доповненням до вашого меню.
До того ж цей овоч можна не лише тушити або квасити.
"Українська правда. Життя" знайшла 5 небанальних рецептів капусти у BBC Good Food.
Капустяні стейки з яблуком, козячим сиром і горіхом пекан
Фото: [email protected]/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 1 тверда і кругла капустина;
- 2 ст.л. оливкової олії;
- 1 яблуко з червоною шкіркою;
- 1 чайна ложка яблучного оцту;
- близько 300 г козячого сиру, порізаного на 4 скибочки;
- 25 г крупно нарізаних горіхів пекан;
- листя з кількох гілочок чебрецю;
- хороша дрібка каєнського перцю або копченої паприки;
- 1 столова ложка кленового сиропу.
Як приготувати
Розігрійте духовку до 200°C/180°C. Відріжте 4 скибочки від середини капусти, приблизно по 2 см кожна.
Змастіть олією, добре приправте та покладіть на деко. Запікайте протягом 20 хвилин, обережно перевертаючи.
Поки ви чекаєте, наріжте яблуко тонкими скибочками, залишивши шкірку, покладіть його в миску з оцтом і залишками олії.
Поверх капустяних стейків викладіть яблука, запікайте ще 5 хвилин, потім зверху на кожен стейк додайте кружечок сиру.
На кожен стейк покладіть горіхи, листя чебрецю і перець. Запікайте останні 5 хвилин, поки сир не почне танути, а пекан не підсмажиться.
Полийте кленовим сиропом і відразу їжте.
Капуста Карбонара
Фото: Szakaly/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 1 кг дрібно нашаткованої савойської капусти;
- 12 шматочків бекону;
- 2 зубчики часнику, дрібно нарізані;
- 250 мл нежирних вершків;
- 50 г тертого пармезану.
Як приготувати
Доведіть воду до кипіння у великій каструлі.
Висипте туди капусту і варіть 10 хв. Процідіть і залиште у каструлі.
Тим часом розігрійте олію у великій сковороді та готуйте бекон 7-8 хвилин до золотистого кольору і хрусткої скоринки, додавши часник протягом останніх 3 хвилин.
У мисці змішайте вершки і пармезан з свіжозмеленим чорним перцем.
Додайте вершкову суміш і капусту у сковороду з беконом.
Перемішайте все разом і підігрійте на вогні за кілька хвилин перед подачею.
Брюсельська капуста з горіхами та апельсиновим маслом
Фото: bhofack2/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 85 г вершкового масла;
- дрібно натерта цедра 1 невеликого апельсина;
- 50 г подрібнених підсмажених лісових горіхів;
- 1 ¼ кг брюсельської капусти, розрізаної навпіл;
- 340-грамовий пакет замороженого зеленого горошку.
Як приготувати
Змішайте вершкове масло, апельсинову цедру і лісові горіхи у невеликій мисці та додайте трохи свіжомеленого чорного перцю.
Помістіть капусту в киплячу підсолену воду, знову доведіть до кипіння, накрийте кришкою і варіть 4-5 хвилин.
Додайте горошок і варіть ще 2 хвилини. Злийте воду.
Помістіть капусту і горох назад у каструлю і змішайте з ароматним вершковим маслом, щоб воно розтануло.
Приправте сіллю та перцем і подавайте.
Швидкий індійський салат
Фото: colnihko/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 1 столова ложка соняшникової олії;
- 1 чайна ложка насіння чорної гірчиці;
- 1 ч. л. насіння кмину;
- ½ білокачанної капусти, дрібно нашаткованої або крупно натертої;
- 1 червона цибулина, дрібно нарізана;
- 1 нарізаний зелений перець чилі;
- сік половини лимона.
Як приготувати
У сковороді розігрійте олію, додайте гірчицю і насіння кмину, поки вони не потріскаються, а потім зніміть з вогню.
Змішайте у мисці нашатковану капусту, цибулю та перець із цим соусом, посоліть, збризніть лимоном і подавайте.
Вас також може зацікавити:
Замість шпротів і канапе: 4 рецепти закусок до святкового столу
Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.