Як приготувати капусту: 4 оригінальні рецепти

Олена Барсукова — 26 грудня 2021, 11:00

Капуста – це смачний, низькокалорійний і дешевий суперфуд, який містить залізо, кальцій, магній, цинк, вітаміни С і К та інші поживні речовини.

Білокачанна, брюсельська, пекінська чи броколі – незалежно від сорту вона стане яскравим і корисним доповненням до вашого меню.

До того ж цей овоч можна не лише тушити або квасити.

"Українська правда. Життя" знайшла 5 небанальних рецептів капусти у BBC Good Food.

Капустяні стейки з яблуком, козячим сиром і горіхом пекан

Фото: [email protected]/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 1 тверда і кругла капустина;
  • 2 ст.л. оливкової олії;
  • 1 яблуко з червоною шкіркою;
  • 1 чайна ложка яблучного оцту;
  • близько 300 г козячого сиру, порізаного на 4 скибочки;
  • 25 г крупно нарізаних горіхів пекан;
  • листя з кількох гілочок чебрецю;
  • хороша дрібка каєнського перцю або копченої паприки;
  • 1 столова ложка кленового сиропу.

Як приготувати

Розігрійте духовку до 200°C/180°C. Відріжте 4 скибочки від середини капусти, приблизно по 2 см кожна.

Змастіть олією, добре приправте та покладіть на деко. Запікайте протягом 20 хвилин, обережно перевертаючи.

Поки ви чекаєте, наріжте яблуко тонкими скибочками, залишивши шкірку, покладіть його в миску з оцтом і залишками олії.

Поверх капустяних стейків викладіть яблука, запікайте ще 5 хвилин, потім зверху на кожен стейк додайте кружечок сиру.

На кожен стейк покладіть горіхи, листя чебрецю і перець. Запікайте останні 5 хвилин, поки сир не почне танути, а пекан не підсмажиться.

Полийте кленовим сиропом і відразу їжте.

Капуста Карбонара

Фото: Szakaly/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 1 кг дрібно нашаткованої савойської капусти;
  • 12 шматочків бекону;
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані;
  • 250 мл нежирних вершків;
  • 50 г тертого пармезану.

Як приготувати

Доведіть воду до кипіння у великій каструлі.

Висипте туди капусту і варіть 10 хв. Процідіть і залиште у каструлі.

Тим часом розігрійте олію у великій сковороді та готуйте бекон 7-8 хвилин до золотистого кольору і хрусткої скоринки, додавши часник протягом останніх 3 хвилин.

У мисці змішайте вершки і пармезан з свіжозмеленим чорним перцем.

Додайте вершкову суміш і капусту у сковороду з беконом.

Перемішайте все разом і підігрійте на вогні за кілька хвилин перед подачею.

Брюсельська капуста з горіхами та апельсиновим маслом

Фото: bhofack2/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 85 г вершкового масла;
  • дрібно натерта цедра 1 невеликого апельсина;
  • 50 г подрібнених підсмажених лісових горіхів;
  • 1 ¼ кг брюсельської капусти, розрізаної навпіл;
  • 340-грамовий пакет замороженого зеленого горошку.

Як приготувати

Змішайте вершкове масло, апельсинову цедру і лісові горіхи у невеликій мисці та додайте трохи свіжомеленого чорного перцю.

Помістіть капусту в киплячу підсолену воду, знову доведіть до кипіння, накрийте кришкою і варіть 4-5 хвилин.

Додайте горошок і варіть ще 2 хвилини. Злийте воду.

Помістіть капусту і горох назад у каструлю і змішайте з ароматним вершковим маслом, щоб воно розтануло.

Приправте сіллю та перцем і подавайте.

Швидкий індійський салат

Фото: colnihko/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка соняшникової олії;
  • 1 чайна ложка насіння чорної гірчиці;
  • 1 ч. л. насіння кмину;
  • ½ білокачанної капусти, дрібно нашаткованої або крупно натертої;
  • 1 червона цибулина, дрібно нарізана;
  • 1 нарізаний зелений перець чилі;
  • сік половини лимона.

Як приготувати

У сковороді розігрійте олію, додайте гірчицю і насіння кмину, поки вони не потріскаються, а потім зніміть з вогню.

Змішайте у мисці нашатковану капусту, цибулю та перець із цим соусом, посоліть, збризніть лимоном і подавайте.

Вас також може зацікавити:

Замість шпротів і канапе: 4 рецепти закусок до святкового столу

Як небанально приготувати картоплю: 5 дієтичних рецептів

5 рецептів українського борщу, які вам смакуватимуть

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні