Через скарги студентів в КНУ будуть стежити, якою мовою проводяться заняття

Яна Осадча — 8 грудня 2021, 17:13

Київський національний університет імені Тараса Шевченка запроваджує мовний моніторинг освітнього процесу у відповідь на скарги студентів.

Наразі підтвердився лише один випадок, коли викладач проводив заняття недержавною мовою, повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь з посиланням на лист вишу.

Рішення про моніторинг університет ухвалив після перевірки скарг від студентів щодо порушення мовного законодавства окремими викладачами.

У закладі повідомили, що в навчально-науковому інституті міжнародних відносин, який є підрозділом КНУ, викладач дійсно проводив заняття недержавною мовою.

Фото: katatonia82/Depositphotos

"За результатами перевірки його притягнуто до дисциплінарної відповідальності", – зазначили в закладі.

Щодо іншого випадку, про який йшлося в скарзі, що стався в навчально-науковому інституті журналістики, російськомовний відеоконтент використовувався, щоб продемонструвати студентам "відмінності вітчизняних комунікаційних технологій від зарубіжних".

"Адміністрація університету запевнила, що в разі виявлення порушень Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" науково-педагогічні та наукові працівники будуть притягатися до відповідальності у встановленому законом порядку", йдеться в повідомленні Уповноваженого.

Вас також може зацікавити:

Який ви студент? Пройдіть ТЕСТ і дізнайтеся

В Україні відкриють новий університет, де навчатимуть ІТ та інвестуватимуть у стартапи

"Бюджетник" або потрійна компенсація за навчання: яким буде Президентський університет?

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook

Реклама:

Головне сьогодні