У Канаді суд заборонив невакцинованому проти COVID-19 батьку бачитися з сином

Яна Осадча — 13 січня 2022, 17:41

У канадському місті Квебек суд заборонив чоловіку, який відмовляється вакцинуватися проти COVID-19, бачитися з сином, повідомляє Le devoir.

Суддя вирішив, що у зв’язку з швидким поширенням штаму Омікрон невакцинований батько може заразити не тільки сина, а й родину, в якій він проживає.

До суду подав сам чоловік, який розлучений з матір’ю сина. Він хотів збільшити час свого перебування з дитиною на 1 день під час канікул.

Однак мати дитини надала суду докази того, що її колишній чоловік є антивакцинатором та прибічником "теорії змови". Зокрема, відповідні пости чоловіка у мережі Facebook.

Фото: prilytskiy.mail.ru/Depositphotos

Незважаючи на те, що 12-річний син чоловіка двічі вакцинований, суд вирішив, що його спілкування з батьком може наразити на небезпеку не тільки хлопця, але й родину, в якій він мешкає, а саме матір, вітчима та двох їхніх дітей до 5 років.

Суд позбавив чоловіка права бачитися з сином до лютого 2022 року. Суддя вважає, що епідеміологічна ситуація за цей час може покращитися, а у батька є час змінити свою думку щодо вакцинації.

Вас також може зацікавити:

ПОДКАСТ: Хто такі антивакцинатори та чому люди бояться щеплень?

Одна фраза, яка допоможе заткнути будь-якого антивакцинатора

На Сумщині суд скасував відсторонення невакцинованої вчительки від роботи

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні