5 книг, які можуть стати в пригоді дівчинці-підлітку

Дарія Поперечна — 19 лютого 2022, 10:30

У підлітковому віці дівчатка часто відчувають труднощі зі спілкуванням, самооцінкою та впевненістю у власних силах.

Інколи для розв'язання цих проблем не вистачає душевної розмови із батьками чи подругою, бо важко розібратися у власних емоціях.

У цій добірці зібрані кілька видань, які можуть допомогти дівчатам краще зрозуміти своє становище та знайти шляхи вирішення.

"Повага: як діяти, коли зазіхають на твої особисті кордони"

Кортні Макавінта, Андреа Вандер Плюм

Кожна дівчина має право на повагу й хоче, щоб її цінували як особистість, чули її думку й не примушували роботи те, що некомфортно.

А для цього передусім потрібно навчитися любити й поважати саму себе. Ця книжка – помічник з упевненості в собі: у своєму тілі, ролі у стосунках, спілкуванні з однолітками й старшими.

Людина, яка навчиться цінувати себе, зможе легко розпізнати маніпулятора, не терпітиме дискримінації та впевнено відстоюватиме свої права.

Тож "Повага" – хороша підготовка для дівчат, які поки бояться постояти за себе й не знають, які вони насправді чудові й цінні.

"Опануй себе. Для підлітків, які хочуть навчитися контролювати своє життя"

Леона Мільтон, Марі Томічич

У підлітковому віці так важливо навчитися подобатися собі. Сформована у цей період самооцінка визначить майбутній світогляд, і дуже важливо, щоб вона не була занадто самокритичною.

Хочете менше ображатися й тривожитися, не соромлячись прагнути успіху та менше вимагати від себе бути "таким, як усі"?

Зібрані в цій книжці вправи та досвід справжніх підлітків допоможуть розібратися у емоціях та інколи себе пожаліти, а часом – навпаки, підбадьорити й підштовхнути до дії.

"Майже доросла: книга про дівчат, і для дівчат"

Ірина Славінська

У книжках про дорослішання для дівчат бракує реальних життєвих порад: як прийняти своє тіло, домовитися про що завгодно з батьками, вибрати професію, стати впевненішою у власних силах. Ця книжка виправить таку прикрість.

По-дружньому, згадуючи власний досвід та переживання, авторка допомагає дівчатам знайти себе в цьому світі, краще його зрозуміти та навчитись активно пізнавати.

Не обов’язково вміти шити чи куховарити, а ось знати, як діяти у випадку аб’юзивних стосунків, як розпізнати небезпечні ситуації й правильно їх вирішувати, усвідомлювати свої права й особисті кордони – необхідно задля збереження свого фізичного та психічного здоров’я.

"Сила бодипозитиву. Як покласти край дієтам і жити у злагоді зі своїм тілом"

Меган Креб Джейн

Ця книжка поведе у захопливу та непросту подорож до любові та прийняття свого тіла.

Вона звільняє від марних сподівань ("Ось схудну – і спізнаю щастя!") і почуття провини за бездоганну зовнішність.

Це відверта історія, що змушує співчувати всім, хто досі вірить міфам дієтної культури та жертвує собою заради стереотипів краси.

Змушує гніватися: як ми могли повірити, що треба бути найгіршим ворогом собі лише через цифри на вагах чи сантиметровій стрічці?

"Код Упевненості для дівчат. Досвід реальних дівчат, які дали волю впевненості та зробили щось дивовижне"

Кей Кетті, Шипман Клер

Дівчата справді можуть усе. Проте часто вони сумніваються у своїх здібностях, потребують захисту та підтримки.

Ця книжка – джерело натхнення, якого бракує дівчатам на шляху їхнього становлення. У ній пояснюється, як не боятися своїх прагнень і стати сильною особистістю з високою самооцінкою.

У ній містяться не лише поради про те, як розвинути впевненість у собі, а й історії реальних дівчат, яким удалося побороти страх, упоратися з невдачею і, попри негативний досвід, рухатися далі.

Для закріплення нових умінь та корисних навичок у книжці подано тренувальні вправи, тести й дотепні комікси.

Добірка підготована за сприяння видавництва Vivat.

Вас також може зацікавити:

5 книжок, які допоможуть налагодити стосунки з собою

6 сучасних книг з сильними екранізаціями

6 книжок, які вчать спілкуватися та володіти словом

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні