“Мені нудно сидіти в Гаазі, тому я в Києві”: представник Червоного Хреста про свідчення проти РФ

Вікторія Андрєєва — 4 квітня 2022, 18:58

Міжнародний комітет Червоного Хреста звільнено від обов’язкових свідчень в Гаазі, тому, ймовірно, організація брати участі у суді проти Росії не буде.

"Я не хочу сидіти в Гаазі, мені нудно сидіти в Гаазі, я сиджу в Києві та намагаюся чим можу допомогти людям тут. Це моя мета та пріоритет," – зазначив представник організації Герардо Понтрандольфі в інтерв'ю для "УП.Життя".

Він додав, що інші речі не менш важливі, але пріоритетом для організації є мирне населення, яке потребує допомоги.

"Не те, щоб інші речі були неважливими, але зараз помирають люди. Люди не в змозі їсти. Люди не мають що пити. Ось це має бути у центрі уваги всіх зараз," – обґрунтував своє рішення Герардо.

Kevin Paes / Unsplash

Представник Червоного Хреста додав, що юридично члени МКЧХ звільнені від надання свідчень в Гаазі. Причиною тому є сам принцип роботи, оскільки під час війни вони допомагають на основі Женевської конвенції з обох сторін.

Нагадаємо, що представник Червоного Хреста також розказав про труднощі відкриття офісу в Ростові.

Ми настільки сильні, наскільки нам дозволяють. Міжнародний Червоний Хрест про роботу в Україні, офіс в Ростові та депортацію українців

Вас також може зацікавити:

Червоний Хрест не має доступу до українських військових, які потрапили у полон окупантів

Жодного примирення через культуру: в Мінкульті закликали до чіткої позиції щодо агресора

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні