"Я не впевнений, що це колись станеться": представник Червоного Хреста про відкриття офісу в Ростові

Вікторія Андрєєва — 4 квітня 2022, 17:47

Міжнародний комітет Червоного Хреста досі не отримав відповіді від російської сторони стосовно відкриття офісу в Ростові.

На реакцію РФ чекають вже кілька тижнів, розповів представник організації Герардо Понтрандольфі в інтерв'ю для "УП.Життя".

На питання, чи є в Червоного Хреста орієнтовна дата, коли буде створено офіс у Ростові, Герардо відповів:

"Я не маю дати, на жаль. І я не впевнений, що це колись станеться. Я не знаю".

Представник Червоного Хреста наголосив, що офіс хочуть відкрити для того, щоб мати можливість спілкуватися з українцями, які перебувають в Росії.

Sophia Sideri / Unsplash

"Я хочу мати там офіс, як я вже говорив раніше, щоб мати можливість спілкуватися з людьми, які там. Знати, як у них справи, знати, чи потрібна їм медична допомога, знати, чи вони там з власної волі", – додав Герардо.

Він також відкинув звинувачення, що офіс у Ростові має нібито має спростити депортацію українців вглиб Росії.

"Жодної фільтрації чи депортації ми робити не збираємося.

Ми не маємо офісу в Ростові. І причина, через яку ми хочемо його відкрити – бажання чути людей. Я втомився слухати політиків. Я хочу поговорити з людьми, які страждають," – розказав Герардо Понтрандольфі.

Він також додав, що завдяки офісу міжнародна організація могла б поїхати та дізнатися віч-на-віч про бажання українців повернутися додому.

Але це рішення все одно б ухвалювали демократичним шляхом.

Нагадаємо, напередодні голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький закликав Червоний Хрест не легітимізувати "гуманітарні коридори" на території Російської Федерації та не відкривати офіс у Ростові-на-Дону.

Ми настільки сильні, наскільки нам дозволяють. Міжнародний Червоний Хрест про роботу в Україні, офіс в Ростові та депортацію українців

Вас також може зацікавити:

Синонім до слова "гівно": українці закликають бойкотувати Червоний Хрест

Жодного примирення через культуру: в Мінкульті закликали до чіткої позиції щодо агресора

РФ та Білорусь відсторонили від понад 90% спортивних змагань у світі – міністр молоді та спорту

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні