Мешканцям Одещини роз'яснили правила вигулу собак під час комендантської години

Діана Кречетова — 8 квітня 2022, 21:00

В Одесі та Одеській області громадяни, які вигулюють тварин під час затяжної комендантської години, повинні мати при собі паспорт.

Відповідну вимогу озвучили в Одеській обласній військовій адміністрації.

На території Одеси та Одеської області вводять "затяжну" комендантську годину, тривалістю у півтора дні – з 21:00 9 квітня до 6:00 11 квітня – у зв’язку з загрозою нанесення ворожих ракетних ударів.

"Звертаюсь з проханням до одеситів та мешканців області з розумінням поставитися до введених обмежень та не порушувати їх.

KostyaKlimenko/Depositphotos

Такі заходи необхідні, в першу чергу, задля Вашої безпеки, що тим самим збереже Ваше життя, бо наслідки можуть бути фатальними", – підкреслив начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

Жителів області наполегливо просять носити з собою паспорт або id-картку навіть під час вигулу собак.

Також в обласній військовій адміністрації закликають гуляти з тваринами поблизу будинку, не віддаляючись, а час прогулянки скоротити до мінімуму.

Якщо на вулиці вас зупинять представники територіальної оборони, Національної гвардії, Збройних Сил України або Національної поліції, в ОВА просять чемно пояснити правоохоронцям, що ви гуляєте з собакою і робите це швидко.

Вас також може зацікавити:

Як допомогти чотирилапим: перелік ресурсів для волонтерів

Плануєте евакуацію? Де отримати допомогу та житло

Де отримати ветеринарну консультацію онлайн та як самостійно надати першу допомогу тварині. Поради та контакти

Де купити корм для тварин під час війни? Список зоомагазинів

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні