Прийняв за росіянок: у Франції за напад на біженок затримали громадянина України

Яна Осадча — 15 вересня 2022, 17:45

За напад на двох українок-біженок у Франції затримали 33-річного громадянина України, який нібито сприйняв жінок за росіянок.

Про це повідомляє французьке видання "20 minutes". Інформацію, що нападником виявився українець, підтвердили ВВС. Україна в українських компетентних органах, а "Українській правді. Життя" постраждалі.

Ввечері 11 вересня у французькому муніципалітеті Рокбрюн-Кап-Мартен на матір і дочку з Ізюма напав невідомий перехожий. За словами постраждалих, вони поверталися додому з прогулянки і слухали сатиричну пісню про росіян, коли зустріли російськомовну компанію з 4 чоловік. Один з чоловіків зпершу сказав: "Я з Києва", а потім повернувся та почав завдавати удари жінкам.

Українки припускали, що нападник міг бути росіянином, якого розлютила пісня.

Однак за кілька днів прокурор Ніцци заявив про те, що підозрюваного у нападі затримали. Ним виявився громадянин України, який протиправний вчинок визнав, однак не в повному обсязі.

ВІДЕО ДНЯ
Постраждалі українки

Чоловік виявився колишнім військовим, який 7 місяців тому приїхав у Францію і влаштувався на роботу охоронцем.

Затриманий стверджує, що жінки його образили, він прийняв їх за росіянок. За словами його адвоката Даніеля Рошіо, чоловік, мовляв, почув від жінок російський акцент і слова: "українці помруть". Він також каже, що надавав постраждалим "звичайних ляпасів" і "просто поклав їм руку на обличчя".

Утім, адвокат зазначає, що на відео з камер спостереження можна побачити, що жінкам наносилися справжні удари.

Підозрюваний говорить, що шкодує про свій вчинок і висловлює готовність відшкодувати постраждалим збитки.

Розгляд справи відбудеться 17 листопада. Наразі чоловіка відпустили під нагляд суду із забороною контактувати з жертвами, повертатися в Рокбрюн-Кап-Мартен і залишати територію Франції. У нього вилучили паспорт і він повинен двічі на тиждень проходити перевірку у поліцейській дільниці.

Посольство України у Франції запевнило у Twitter, що "співпрацювало з французькою владою для швидкого розслідування", засуджуючи "огидний інцидент".

Постраждала Аліна в коментарі "Українській правді. Життя" зазначила, що дізналася про те, що у нападника український паспорт зі слів поліції.

"Взагалі не зрозумілі його мотиви. Як може українець побити двох українок, які слухали українську пісню?", каже вона.

Дівчина заперечує те, що вони з мамою говорили російською.

"У нас в Ізюмі ніхто не говорить російською, а лише суржиком. Я навчалася в українській школі, потім в університеті. Моя мова – українська", говорить Аліна.

Постраждала також каже, що їх з мамою викликали на допит у поліцію, під час якого їм показали фотографії 9 людей і попросили вибрати світлину нападника. Жінки, які давали покази в різний час, обрали фото того ж самого чоловіка.

Тим часом, стан здоров’я українок ще не покращився. 14 вересня їм довелося викликати швидку і провести 6 годин під крапельницями.

Читайте також: Вимагав говорити російською та ображав українок: у Туреччині з готелю виселили туриста з РФ

Реклама:

Головне сьогодні