Приїхав з Естонії заради війська: історія нацгвардійця Джексона, який звільняв Херсон

Олена Барсукова — 11 лютого 2023, 16:15

У листопаді 2022 року українські військові звільнили Херсон і частину області від російських окупантів.

Одним із тих, хто воював на херсонському напрямку, був боєць Національної гвардії з позивним Джексон.

Майже рік тому хлопець спеціально приїхав із заробітків з Естонії, щоб захищати Україну від окупантів.

Історію колишнього заробітчанина, а нині бійця Джексона розповіли у Національній гвардії.

"Я прокинувся від дзвінків друзів. Увімкнувши новини, не міг повірити, що це насправді відбувається з моєю рідною країною, але дуже швидко взяв себе в руки і почав діяти", – розповідає Джексон про 24 лютого.

Фото: Національна гвардія України

Хлопець пригадує: від початку війни він постійно сидів у новинах і вирішив долучитися до війська без вагань.

"Я прийшов на завод, де працював, і сказав, що буду їхати в Україну, аби стати на захист рідної землі. Одразу у мене з’явилось доволі багато однодумців – це українські хлопці, які працювали на заводі разом зі мною. Потім під’єдналися наші люди з інших заводів", – каже Джексон.

Завдяки волонтерам та естонським урядовим організаціям для хлопців знайшли автобуси, які переправляли добровольців безоплатно.

Перша частина майбутніх захисників їхала 4 великими автобусами. Наступного дня така ж компанія їхала в Україну, щоб долучитись до армії.

"Я навіть не думав, що так багато хлопців поїде. Ми їхали понад дві доби, але це нас не втомлювало. Бо кожен з нас знав, що він їде захищати свою рідну країну, свою домівку та близьких", – згадує Джексон.

Перші вибухи військовий почув в Одесі, а приїхавши до Миколаєва зрозумів, що вони там не стихають.

Коли чоловік приїхав до рідного міста, відразу пішов до військкомату. У 2012 році Джексон вже проходив строкову службу в лавах Національної гвардії – тож хлопця призвали до херсонської військової частини НГУ.

Нацгвардієць повернувся із заробітків в Естонії, щоб захищати Україну. Він був одним із бійців, які воювали на херсонському напрямку

Джексон брав участь у деокупації частини Херсонщини. Він пригадує, як на замінованій ворожими військами території разом з побратимами зміг врятувати хлопців, які наїхали на міни.

Боєць також ділиться спогадами про те, як херсонці зустрічали українських військових. За словами Джексона, містяни просили захисників розписатися всюди, де тільки можна було.

"Під час деокупації одного з населених пунктів Херсонщини підійшла жінка, взяла мене за руки та просила: "Тільки не залишайте нас!" А літній чоловік, на очах якого окупанти вбили родину його сусідів, побачивши гвардійців, не зводив з нас очей…

Дивлячись на цих людей, я остаточно впевнився, що я – там, де маю бути!", – додає нацгвардієць.

Після перемоги Джексон хоче скупатися в Чорному морі. У звільнений Крим планує поїхати разом зі своїми побратимами.

Читайте також: Обійняти загиблого друга, поїхати в Крим. З якими мріями українські захисники йдуть у 2023 рік

Реклама:

Головне сьогодні