Смертельний грумінг у Білій Церкві: поліція розслідує загибель цуценяти у ветклініці

Олена Барсукова — 16 квітня 2023, 13:44

У Білій Церкві 3-місячне цуценя загинуло після грумінгу у ветлікарні – правоохоронці розслідують факт жорстокого поводження з твариною.

До поліції звернулась 21-річна власниця песика і сказала, що її тварину вбили у ветклініці, повідомляє поліція Київщини.

12 квітня жінка віддала цуценя померанського шпіца на ім’я Марсель на процедуру грумінгу.

За пів години працівники салону повернули собаку мертвим і не змогли пояснити причин.

"12 квітня о 17:57 прийшло повідомлення по лінії 102, що в Білій Церкві заявниця мала конфлікт з працівниками ветлікарні. Вона принесла померанського шпіца на грумінг, пройшло десь пів години, вона повернулась.

Ветеринари завели її в кімнату, де лежав собачка, де мали його підстригати. Одна із працівниць буцімто витирала кров з підлоги. Що там сталося, ми будемо знати точно після експертизи, на яку вже віднесли тіло тварини", – розповіла речниця Нацполіції Київщини Ірина Прянішнікова.

Фото: Поліція Київської області

Власниця казала, що одразу подзвонила в поліцію, адже "грумери" не могли пояснити, що сталось з твариною.

"Самі працівники кажуть, що вони з собакою нічого не робили. Єдине, вони для того, щоб її підстригти нормально, намочили шерсть. Правильно це чи неправильно, ми не експерти. Буде проведена експертиза і ми зрозуміємо, що стало причиною загибелі", додає Ірина.

Грумери запевнили поліцію, що собаці не давали жодних медикаментів та не робили уколів.

"Можливо (винен) стрес, процедури, про які вони (грумери) не кажуть. Якщо причина фізіологічна – зупинка серця, інсульт, перехвилювався – експертиза покаже. Якщо собаці було введено певні медикаменти...Ми зрозуміємо, що стало причиною. Звісно шкода тварину", – каже речниця.

У Білій Церкві цуценя шпіца загинуло під час грумінгу

Слідчі Білоцерківського управління поліції Київщини, за процесуальним керівництвом Білоцерківської окружної прокуратури, розпочали кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами за ч.1 ст. 299 Кримінального кодексу.

Якщо провина ветклініки буде доведена, винуватцям загрожує до 3 років ув’язнення.

У деяких ЗМІ з'явилася інформація, що цуценя загинуло у клініці "Кот Матроскін".

Також один із місцевих жителів заявив у коментарі ТСН, що 2 роки тому в цій же клініці під час грумінгу несподівано помер його кіт.

Нагадаємо, в Івано-Франківську водій збив собаку Кенгуру і залишив його помирати в муках. Зоозахисники написали заяву до поліції.

Читайте також: Де отримати ветеринарну консультацію онлайн та як самостійно надати першу допомогу тварині. Поради та контакти

Реклама:

Головне сьогодні