В УЗ створять жіночі купе: кого пускатимуть і чи зміниться вартість квитка

Анастасія Поя — 23 травня 2023, 13:31

В "Укрзалізниці" вирішили створити окремі жіночі купе та протестувати таке нововведення кілька місяців.

Про це повідомив керівник з комунікацій та маркетингу пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Олександр Шевченко, але пізніше він видалив свій допис.

За його словами, жіночі купе встановлюватимуть на маршрутах далекого сполучення, втім про які саме маршрути йдеться наразі не відомо.

До таких купе допускатимуть жінок, трансжінок, мам з дітьми до 6 років будь-якої статі, втім він зазначив, що "цей діалог ще відкритий". Доплачувати за жіноче купе не потрібно.

Фото: Vsamarkina/Depositphotos

У соцмережах компанії повідомляють, що спочатку придбати квиток у жіночі купе буде можливо тільки через мобільний застосунок УЗ.

На сайті компанії зазначили, що залізниця працює над комплексним підвищенням безпеки поїздок та планує тестування жіночих купе.

"Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища.

Тому поточне рішення залізниці – допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане "пілот" із жіночими купе", – повідомив Євген Лященко, голова правління "Укрзалізниці".

Нагадаємо, раніше жінки в мережі почали ділитися своїм досвідом перебування у спільних купе, а на сайті Кабміну зареєстрували відповідну петицію.

Читайте також: Чи вирішать окремі вагони для чоловіків та жінок проблему сексуальних домагань та насильства?

Реклама:

Головне сьогодні