"Всі наші рідні на небі": поліціянти вивезли з Донеччини трьох осиротілих дітей

— 30 травня 2023, 18:19

Поліціянти евакуювали з селища Нью-Йорк на Донеччині троє осиротілих дітей, які ховалися у напівзруйнованому будинку від щоденних обстрілів.

11-річна Яна, 9-річний Денис і 7-річна Аня залишилися у будинку без батьків. Мама днями померла від хвороби, батько – декілька років тому. А їхню оселю зруйнував російський снаряд, розповідають у Національній поліції.

"Мама, папа, бабуся, дідусь – всі наші рідні тепер на небі", – говорить Аня.

Сестрам і брату довелося одночасно пережити втрату найрідніших людей і масовані обстріли російських військ.

Фото: Нацполіція

За словами поліціянта екіпажу "Білий Янгол" Павла Дяченка, будинок, де мешкали діти, знаходиться дуже близько до лінії фронту.

ВІДЕО ДНЯ

Павло додав, що кілька днів тому правоохоронці також потрапили під обстріл у тому районі під час проведення евакуації.

Фото: Нацполіція

Під час російських атак діти лягали в ліжко та накривалися ковдрами. Денис пояснив, що у підвал вони з сестрами не спускалися, адже могли опинитися під завалами.

Як розповіли Аня з Денисом, спочатку їм "прилетіло" в город, де залишилася глибока вирва. Згодом ворожий обстріл зруйнував частину будинку.

Фото: Нацполіція

Спочатку правоохоронці відвезли дітей на медичне обстеження, а зараз вони перебувають у Київській області, у родині двоюрідної сестри.

Нагадаємо, Київ вкотре зазнав ракетної атаки росіян. Одразу після оголошення тривоги пролунали перші вибухи. Фотограф зафіксував на відео, як діти у центрі столиці прямують до укриття після початку тривоги. На кадрах можна побачити, як дорогою в укриття їх застають звуки вибухів, і діти в паніці починають бігти швидше.

Читайте також: "Посеред міста – гора трупів росіян, а навколо діти ганяють на великах". Історії з деокупованої Харківщини від волонтера

Реклама:

Головне сьогодні