У МОН розповіли, скільки шкіл знищила РФ в Україні

Тетяна Денисенко — 26 липня 2023, 11:54

В Україні через військову агресію Росії вщент зруйновано 180 шкіл, понад 1,3 тис. навчальних закладів пошкоджено.

Про це повідомив міністр освіти та науки Оксен Лісовий, інформує Укрінформ.

Реклама:

"Сьогодні 180 шкіл зруйновано вщент. Більше 300 закладів освіти (загалом – ред.) зруйновані, понад тисяча закладів освіти пошкоджені й підлягають експертизі, чи можуть вони бути відбудовані, чи ні", – зазначив глава МОН.

Він додав, що український уряд виділив 1,5 млрд грн на облаштування укриттів до нового навчального року.

Фото: archideaphoto/Depositphotos

Водночас попри те, що 75% шкіл облаштовані укриттями різного рівня та якості, це не означає, що такий же відсоток учнів можуть повернутися до офлайн-навчання.

Реклама

Серед 13 тисяч шкіл до очного навчання нині можуть повернутися лише 9 тисяч, заявив Лісовий.

"Для нас є пріоритетом повернення учнів, ми повертаємося до навчання там, де це можливо. В регіонах, наближених до зони бойових дій, навчання відбуватиметься онлайн", – резюмував очільник МОН.

За його словами, міністерство також рекомендує повернутися до офлайн-навчання вишам з дотриманням вимог безпеки, адже це сприятиме підвищенню якості освіти.

Лісовий також зазначив, що у багатьох закладах вищої освіти є можливість облаштувати укриття, утім не скрізь можуть прийняти всю кількість студентів.

Очільник МОН заявив, що у сфері освіти України з’явилась ще одна проблема – міграція викладачів, що може стати перепоною для відновлення очного навчання. Тому керівники закладів вищої освіти самостійно ухвалюватимуть рішення щодо відновлення навчання в офлайн-форматі.

Реклама

Нагадаємо, керівництво однієї зі зруйнованих шкіл Житомира повезуть до Фінляндії здобувати досвід відбудови навчального закладу.

Читайте також: Безпечне навчання: про стан та облаштування укриттів в освітніх закладах

Реклама:

Головне сьогодні