До річниці визволення Херсонщини Нацбанк випустить нову пам’ятну монету – "Антонівський міст"

— 10 листопада 2023, 13:20

Національний банк України вводить в обіг нову пам’ятну монету номіналом 10 гривень – "Антонівський міст".

Як повідомляє пресслужба НБУ, випуск монети присвячений річниці визволення Херсонщини від окупантів.

Вона перебуватиме в обігу і символічно нагадуватиме про єднання, відвагу та витривалість українського народу в умовах російської агресії.

"Рік тому, під час втечі з правого берега Дніпра, війська агресора підірвали Антонівський міст, знищивши кілька його прогонів. І зараз він стоїть зруйнований, але з непохитною рішучістю очікує на Перемогу та повоєнне відновлення, щоб знову об’єднати правий та лівий береги незалежної і єдиної України", – каже голова НБУ Андрій Пишний.

Фото: НБУ

За своїми характеристиками обігова пам’ятна монета "Антонівський міст" ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року.

Відмінність у тому, що її реверс – тематичний, він містить стилізоване зображення Антонівського мосту та річки Дніпро з висоти пташиного лету, а також транспортні розв’язки на обох кінцях мосту.

"Як і всі інші обігові монети України, обігова пам’ятна монета "Антонівський міст" є обов’язковою до приймання за її номіналом всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України за всіма видами платежів, а також для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви та для виконання платіжних операцій", – пояснюють в НБУ.

До кінця 2023 року Нацбанк планує викарбувати ще одну пам’ятну монету воєнної тематики. Вона буде присвячена Збройним силам України.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Укрпошта присвятила нову марку працівникам Укрзалізниці.

Читайте також: Дві українські монети визнали одними з найкращих у світі за 2022 рік

Ірина Батюк, УП. Життя

Реклама:

Головне сьогодні