У Києві відкрили простір психоемоційної підтримки для дітей, які постраждали від війни. ФОТО

Ірина Бура — 17 листопада 2023, 12:30

У Києві відкрили простір психоемоційної підтримки "Літокрил" для дітей, які постраждали від війни. Центр надає безкоштовні психологічні консультації дітям та їхнім батькам і опікунам.

"Літокрил" – це вже третій хаб, який відкриває благодійний фонд RescueNow.

Два хаби уже функціонують у Харкові, третій почав працювати в Києві у партнерстві з гуманітарним фондом Never Give Up. Він розрахований насамперед для сімей, які були вимушені покинути свої домівки через війну і почати життя спочатку у незнайомих для них містах.

"Багато родин бігли з окупованих територій або від вибухів. Тепер вони мають пристосовуватись до життя у великому чужому місті, знайти роботу, школу або садок, друзів. Це складно прожити не тільки батькам, але і дітям, які часто не можуть розповісти мамі з татом, що насправді відчувають після пережитого", – розповідає кураторка проєкту Ольга Кабанець.

Під час ігор, арт- та казкотерапій команда проєкту допомагає дітям зняти напругу та відволіктися від травм

Простір має три кімнати, дві з них розраховані для групових занять, ще одна – для психологічних сесій.

Усі заняття розписані погодинно з урахуванням кількості дітей та вікових особливостей: групи від 4 до 7 років, 8-11 та 12-16 років.

Під час ігор, арт- та казкотерапій команда проєкту допомагає дітям зняти напругу та відволіктися від травм.

Щотижня проходять різноманітні майстер-класи – театральні студії, змішані східні єдиноборства, орігамі, пластилінографія, кулінарія, медіашкола з вивчення телебачення та зйомки дитячих новин.

Щотижня у "Літокрилі" проходять різноманітні майстер-класи

Для найменших є заняття з підготовки до школи на логіку, пам’ять та увагу.

"Оскільки переважна більшість переселенців не звертаються за психологічною допомогою і все переживають власними силам, у "Літокрилі" їм надають допомогу кваліфіковані психологи, які працюють з тривожними та депресивними станами дітей і батьків у групах та індивідуально", – йдеться у повідомленні хабу.

Простір знаходиться за адресою: вулиця Чикаленка, 25 (2 хвилини від метро "Театральна", де можна сховатися у разі повітряної тривоги).

Ознайомитися із розкладом занять і майстер-класів, а також записатись на консультації психологів можна через Telegram проєкту або за номером +38 063 408 80 55.

У січні фонд планує відкрити другий "Літокрил" в Києві на Лівому березі Дніпра.

Читайте також: "І що, можна буде навіть бігати в коридорах? В Україні з'являться школи нового формату"

Реклама:

Головне сьогодні