Івано-Франківський медуніверситет відсудив у випускника 128 тисяч гривень

— 2 листопада 2023, 18:14

На Волині суд зобов’язав випускника Івано-Франківського медуніверситету повернути 128 тисяч гривень за навчання. Хлопець після закінчення інтернатури відмовився три роки відпрацювати у Ратнівській центральній районній лікарні, хоча це було визначено умовами договору.

Як пише Zaxid.net з посиланням на рішення Ратнівського райсуду, студент вступив на державну форму навчання в Івано-Франківський медичний університет в 2011 році. Сторони підписали угоду, згідно з якою після закінчення навчання випускник повинен буде відпрацювати три роки за направленням в Ратнівській центральній районній лікарні.

У випадку відмови він був би змушений повернути гроші за навчання та отриману стипендію.

В 2017 році хлопець закінчив навчання. Тоді ж його відправили на інтернатуру в Ратнівську центральну районну лікарню. Інтернатуру він закінчив у 2020 році. Після цього він мав відпрацювати в медзакладі три роки, але відмовився.

Фото: Hinterhaus Productions/Getty Images

Коли Держаудитслужба проводила перевірку діяльності навчального закладу, то виявила порушення, "що призвели до матеріальної шкоди державному бюджету у зв’язку із невідпрацюванням випускниками університету за направленнями".

Після цього медуніверситет подав на випускника позов до суду з вимогою відшкодувати витрачені на навчання гроші.

Суддя Оксана Свистун позов задовольнила. Випускника зобов’язали відшкодувати університету 128 тисяч гривень та ще 2,6 тисяч гривень судових витрат.

Рішення поки не набрало законної сили, відповідач може подати апеляцію.

Читайте також: "35 років викладала російською": педагог ДПУ в Ірпені відмовилась вести пари українською

Ірина Бура, УП. Життя

Реклама:

Головне сьогодні