В Одесі жінка звинуватила чоловіка у побитті на очах у сина: поліція розслідує справу про домашнє насильство

Яна Осадча — 23 листопада 2023, 18:11

Мешканку Одеси вдарив чоловік під час побачення із сином. Зупинити напад чоловіка допомогла поліція.

Однак, за словами постраждалої, навіть через тиждень після інциденту кримінальна справа на нападника не була відкрита. Як повідомили "УП. Життя" у поліції регіону, після спілкування із жінкою, правоохоронці перекваліфікували справу і почали розслідування.

Про випадок, який стався 13 листопада 2023 року, постраждала Анастасія Балобанова розповіла у соціальній мережі. Її чоловік, з яким вона не проживає, напав на жінку під час побачення із сином.

"Гуляючи парком, він почав голосно зі мною сваритися, що негативно відображається на психіці моєї дитини. За для того, щоб син цього не чув, я була змушена забрати дитину. Весь шлях до мого автомобіля супроводжувався образливими словами у мій бік", – розповідає Анастасія.

Фото: karichi/Depositphotos

За словами постраждалої, вона намагалася уникнути сварки і хотіла сісти в машину та поїхати. Однак чоловік не давав зачинити дверцята автомобіля.

Жінка стверджує, що розлючений чоловік вдарив її своєю головою в обличчя. Анастасія впала на землю і вдарилася головою, отримавши перелом носа. Після цього чоловік звинуватив жінку у тому, що вона його побила, і заявив, що піде до поліції знімати побої.

"Я кричала, однак перехожі не зупинялася. Мене врятував поліцейський, який випадково проходив повз. Чоловік почав звинувачувати мене в тому, що я "влаштовую концерт" і намагався зіграти сімейну сварку", каже Анастасія.

Згодом жінка зупинила патрульну машину, написала заяву та зняла побої.

Анастасія каже, що інцидент вплинув на психіку її сина, який погано спить і плаче уві сні. Жінка стверджує, що навіть через тиждень після випадку кримінальну справу поліція не відкрила, а відомості про нього не занесли у ЄРДР.

Одеситка вважає, що справу "хочуть зам’яти", тому вдалася до розголосу.

У поліції "УП. Життя" повідомили, що в ході розслідування та після допиту потерпілої і встановлення нових обставин події правопорушення було перекваліфіковано на статтю 126-1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство).

Це правопорушення карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, арештом до 6 місяців, або обмеженням волі на до 5 років, або позбавленням волі на строк до 2 років.

Раніше поліція внесла відомості про справу до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України. Йдеться про спричинення легких тілесних ушкоджень. Відповідно до санкції статті, винуватцю загрожує штраф до 850 гривень або громадські роботи на строк до 200 годин, або виправні роботи строком до 1 року.

Нагадаємо, у Києві судитимуть 62-річного чоловіка, який вчиняв домашнє насильство щодо колишньої дружини. Підозрюваний протягом кількох місяців переховувався від слідства у Чернігівській області.

Читайте також: "Боялася залишатися вдома з чоловіком". Як захистити себе від домашнього насильства

Реклама:

Головне сьогодні