"Побачення наосліп": у Південній Кореї вигадали незвичний спосіб підняття народжуваності

Ірина Бура — 27 листопада 2023, 17:18

У місті Південної Кореї – Соннамі, тисячі чоловіків і жінок зареєструвалися на "побачення наосліп", ініційовані місцевою владою.

Уряд сподівається, що пари, які можуть утворитися на цій зустрічі, згодом народять дітей, пише Reuters.

Як зазначають організатори, мета заходу – підняти народжуваність в країні, оскільки популярність шлюбу та ентузіазм до батьківства різко знизилися.

Учасникам "побачення наосліп" було від 20 до 30 років. На заході проводили змагання, ігри, подавали червоне вино, цукерки.

Фото: nicoletaionescu/gettyimages

36-річна Лі Ю-Мі, яка працює в міській раді Соннамі, розповіла, що їй довелося тричі подавати заявку, щоб нарешті потрапити на цей захід.

"Я й гадки не мала, що буде така конкуренція", – каже вона.

Після п'яти раундів змагань 198 осіб з 460 покинули захід як "пари", обмінявшись контактами один з одним.

Як зазначає видання, коефіцієнт народжуваності в Південній Кореї впав до рекордно низького рівня минулого року, при тому, що країна до цього мала найнижчий у світі показник народжуваності.

Повідомляється, що столиця Південної Кореї – Сеул також розглядала можливість проведення подібного заходу, але відклала його після критики, що це буде марною тратою грошей платників податків.

Критиканти також запевняли, що "побачення наосліп" не допоможуть усунути причин, що спонукають людей не одружуватися і не мати дітей, зокрема – захмарні витрати на житло та освіту.


Читайте також: "Південна Корея зобов’язала Японію виплатити компенсацію жінкам, яких змушували працювати у борделях під час Другої світової"






Реклама:

Головне сьогодні