В Україні незабаром запустять освітній застосунок "Мрія": МОН шукає учасників пілотного проєкту

Ірина Батюк — 28 листопада 2023, 18:35

Уже невдовзі в Україні обіцяють запустити освітній застосунок "Мрія". Усіх його ймовірних користувачів закликають взяти участь пілотному запуску та масштабуванні "Мрії".

На офіційних сторінках застосунку у соцмережах проєкт повідомляє про пошук шкіл, освітніх закладів і представників бізнесу, які б взяли участь у пілотному запуску застосунку для учнів, батьків і вчителів "Мрія".

Щоб подати заявку, потрібно заповнити спеціальну форму.

"Мрія" – це застосунок, який сприятиме трансформації української освіти. Його ідея – забезпечити рівний доступ до знань кожному українцю та допомогти мільйонам дітей і дорослих стати тими, ким вони справді хочуть", – зазначають у Міністерстві освіти і науки України.

Фото: IgorVetushko/Depositphotos

Що таке мобільний застосунок "Мрія"?

"Мрія" – це цифровий застосунок, створений на базі "Дії". Про його створення у червні 2023 року повідомив президент Володимир Зеленський.

"Це спеціальний застосунок, який буде підтримувати все, що стосується батьківства, батьків та дитини. "Мрія" допоможе отримати рівність до знань з будь-якого куточка світу. Використання штучного інтелекту допоможе дитині будувати свою унікальну освітню траєкторію заради успіху", – пояснював він.

1 вересня Володимир Зеленський презентував "Мрію" для українських школярів, їхніх батьків і педагогів. Тоді стало відомо, що в застосунку є контент для учнів, розклад, план дня, аналіз успішності дитини, опція спілкування між вчителем та батьками, матеріали для навчання, сповіщення про повітряну тривогу.

Нагадаємо, раніше ми писали, що марафон з української мови для школярів і студентів проведуть за допомогою ШІ.

Читайте також: НУШ, укриття та вищі зарплати: як розподілять гроші на середню освіту у 2024 році

Реклама:

Головне сьогодні