Куди звертатися, якщо хочете служити у ЗСУ? Пояснили юристи та рекрутери

Олена Барсукова — 30 листопада 2023, 12:12

В Україні триває загальна мобілізація. Чоловіки від 18 до 60 років можуть бути мобілізовані або підписати контракт.

Якщо ви хочете служити з однодумцями, краще заздалегідь шукати собі місце служби та навчатися, вважає офіцер медичної служби 112 окремої бригади ТрО Олександр Антонов.

"Українська правда. Життя" розібралася, як потрапити до війська, зокрема, до бажаного підрозділу.

  • Піти до військкомату

Можна прийти до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки з військово-обліковим документом (військовий квиток або приписне) та іншими документами.

Начальник юридичної служби 32-ої окремої механізованої бригади ЗСУ Денис Томілін зауважує, що військкомат не завжди індивідуально підходить до побажання військовозобов'язаних – вас спрямують не туди, куди ви хочете, а туди, де є потреба.

ВІДЕО ДНЯ

Фото: NewAfrica/Depositphotos
  • Звернутися напряму до підрозділів

У різних підрозділів вимоги, вакансії та правила щодо переведення різняться.

Загальна рекомендація від експертів – стежити за сторінками підрозділів у соцмережах (Facebook, Instagram, Telegram, сайт), де повідомляють про набір.

  • Скористатися платформами з військовими вакансіями

Цей варіант дозволяє одразу податися на спеціальність, до якої ви найбільше тяжієте. Одна з таких платформ з працевлаштування – Lobby X, яка займається рекрутуванням до Сил оборони із липня 2022.

На порталі можна знайти вакансії як на бойові, так і на небойові посади.

Роботу в оборонній галузі можна шукати і на порталі вакансій від Державної служби зайнятості (наприклад, тут публікують вакансії від ТЦКСП), і на Work.ua.

Детальніше про кожен із цих трьох способів, а також про інші нюанси щодо мобілізації, – дізнайтеся з нашого матеріалу "Мобілізація 2023: як добровільно потрапити до війська у бажаний підрозділ та за вашою спеціальністю".

Реклама:

Головне сьогодні