У США росомаху внесли до списку видів, що перебувають під загрозою зникнення

Ірина Бура — 30 листопада 2023, 15:26

Північноамериканська росомаха отримала захист в США як вид, що перебуває під загрозою зникнення.

Відповідне рішення Міністерства рибних ресурсів і дикої природи ухвалили через загрозу вимирання тварини внаслідок зміни клімату, пише Reuters.

Росомах взяли під захист відповідно до Закону про вимираючі види.

У Міністерстві рибних ресурсів і дикої природи США зазначають, що лише 300 особин росомах блукають у високогір'ї штатів Монтана, Айдахо, Вайомінг і Вашингтон.

Фото: slowmotiongli/Depositphotos

"Служба рибного господарства США оголошує про своє остаточне рішення внести окремий сегмент популяції північноамериканської росомахи на території США до списку видів, що перебувають під загрозою зникнення, відповідно до Закону про зникаючі види", – йдеться в повідомленні відомства.

Закон про вимираючі види зазвичай забороняє вбивство або заподіяння шкоди тваринам, що перебувають під загрозою зникнення, без спеціального дозволу.

Рішення не стосується Аляски чи Канади, де росомахи обчислюються тисячами.

Як зазначають біологи, нечисленні ізольовані популяції тварин перебувають під загрозою зникнення насамперед через підвищення температур і зменшення снігового покриву.

Як зазначає видання, росомаха є найбільшим наземним видом у родині ссавців під назвою Mustelidae, що робить її близьким родичем ласок, тхорів, скунсів і борсуків.

Хижак нагадує маленького ведмедя з пухнастим хвостом здатний знищувати здобич, що у багато разів перевищує його розмір, а також харчуватися чим завгодно, від птахів до ягід.

Росомахи будують свої лігва, розмножуються і зберігають їжу на високогірних ділянках глибоко під снігом.

За словами експертів, росомахи можуть долати більше десятка миль (19 км) на день в пошуках їжі.

Біологи припускають, що великі автомагістралі на півдні Британської Колумбії, схоже, обмежують міграцію самок росомах з Канади до США.

Регульований вилов росомахи на півдні Канади, де цінуються їхні шкури, можливо, також погіршив їхню популяцію.

Читайте також: "Жаби й саламандри: 2 тисячам видів амфібій загрожує вимирання через зміни клімату – вчені"

Реклама:

Головне сьогодні