В Україні запустять Всесвітній онлайн-університет: що там можна буде вивчати

Ірина Батюк — 30 листопада 2023, 18:15

50 онлайн-курсів від провідних університетів світу стануть доступними на Prometheus протягом трьох років. Пройти їх можна буде безкоштовно, вони будуть доступні українською мовою.

Як повідомив співзасновник освітніх курсів Prometheus Іван Примаченко, проєкт включає програми Гарвардського університету, Массачусетського технологічного інституту, університетів Мічигана, Дюка, Джонса Гопкінса, Дюка, Іллінойса та Каліфорнійського університету.

Перші 10 курсів, які вже доступні для реєстрації:

Фото: Prometheus

"Сказати, що це безпрецедентно – не сказати нічого. Мені не відомо жодного іншого прикладу, коли б топові університету світу дозволили масовий переклад і розміщення в безкоштовному доступі своїх найкращих курсів. І це ще один потужний сигнал підтримки України світом", – каже Іван Примаченко.

Найбільша освітня платформа України Prometheus реалізує цей проєкт за підтримки Посольства США в Україні та в партнерстві з Міністерством освіти і науки України.

"Цей проєкт розширить освітні кордони для українців. Всесвітній онлайн охоплює найактуальніші теми, аби надати українцям найбільш сучасні знання – від штучного інтелекту до першої психологічної допомоги, від програмування на Python до проектного менеджменту", – розповів міністр освіти Оксен Лісовий.

Нагадаємо, українцям нададуть 2500 стипендій для навчання IT та digital-маркетингу.

Читайте також: Штучний інтелект в освіті: можливості, виклики та перші кроки великої адаптації

Реклама:

Головне сьогодні