"Людина дієва": у харківському виші прокоментували роботу нардепа Одарченка, якого викрили на хабарі

Анастасія Поя — 30 листопада 2023, 18:34

Народний депутат Андрій Одарченко, якого викрили на хабарі є головою Вченої ради Харківського державного біотехнологічному університету.

Посаду нардепа підтвердив журналістам Ґвара Медіа виконуючий обов’язки ректора вишу Андрій Кудряшов.

"Звісно, він – людина дуже дієва й багато робить для університету. Я вважаю, що це навіть не обговорюється", – сказав Кудряшов на запитання щодо доцільності роботи нардепа в університеті.

Спробу нардепа дати хабар Мустафі Наєму задля відновлення пошкодженого російськими ракетами університету у виші не коментувати відмовилися, додають в ЗМІ.

Народний депутат від партії "Слуга народу" Андрій Одарченко. Фото з Facebook

Нагадаємо, 21 листопада Національне антикорупційне бюро України та спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили Андрія Одарченка на спробі підкупу голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

За інформацією слідства підозрюваний надав топпосадовцю частину хабаря у розмірі 0,39 біткоїна, що було еквівалентно 10 тисяч доларів.

22 листопада Вищий антикорупційний суд арештував Андрія Одарченка на два місяці.

Пізніше очільниця партії "Слуга народу" Олена Шуляк повідомила, що дисциплінарна комісія виключила з членів партії Андрія Одарченка.

Раніше ми розповідали, як в МОЗ відреагували на сексистські жарти ректора Львівського медуніверситету.

Читайте також: Шкарлет пішов, ректори – лишилися. Як деякі керівники вишів десятиліттями залишаються на посадах через "діру" в законі

Реклама:

Головне сьогодні