У ведмежому притулку біля Львова померла найстарша його жителька – 27-річна ведмедиця

Альона Павлюк — 9 листопада 2023, 20:01

У ведмежому притулку "Домажир", що на Львівщині, померла найстарша його жителька – бура тянь-шанська ведмедиця Христина. Їй було 27 років.

Про це повідомили на сторінці притулку у Facebook.

Народилася ведмедиця у 1996 році. Протягом 21 року вона жила у поганих умовах. Христина мала власника, який змушував її виступати в цирках та ресторанах. Вона була "зіркою" різноманітних телешоу та серіалів.

Під час "сезону виступів" тварину постійно утримували у жаркому темному фургоні. Взимку вона жила у крихітній хатинці поруч з рибним господарством.

Ведмедиця Христина. Фото: Yaroslav Tymchyshyn/FOUR PAWS

У 2017 році ведмедицю врятували волонтери та віддали до притулку. Вона мала численні проблеми зі здоров'ям: артроз тазостегнового суглоба, дегенеративні зміни в зап'ясті лівої передньої лапи, захворювання печінки, катаракту в лівому оці та видалене через глаукому праве.

Христина була дуже активною та сміливою твариною. Вона любила плавати у басейні за будь-якої погоди. Улюбленою їжею ведмедиці були риба та персики.

"Вона запам'ятається всім нам як приклад стійкості та, завдяки своєму унікальному вигляду, як одна з найчарівніших ведмедиць, яких ми коли-небудь врятували!" – написали у притулку.

Нагадаємо, зоозахисники розповіли історію врятованої ведмедиці Машути, на яку 15 років на неї натравлювали собак.

Читайте також: Реальна ціна "алє-оп": що робить цирк з тваринами

Реклама:

Головне сьогодні