На залізничному вокзалі Києва відкриють інтерактивну різдвяну виставку "Зірка сходить"

Вікторія Андрєєва — 19 грудня 2023, 11:25

23 грудня на Центральному залізничному вокзалі Києва відкриють благодійну інтерактивну різдвяну виставку "Зірка сходить".

Експозиція покликана ознайомити громадян з історією та традиціями Різдва, повідомляє Укрзалізниця.

"Цього року Україна вперше відсвяткує Різдво 25 грудня разом із країнами Європейського Союзу та США. Тож ми вирішили розповісти про речі, які об’єднують нас у цьому святі: від музики й кіно до звичаїв та різдвяних іграшок.

А головне – ми хотіли підтримати українців у найважчий час у нашій історії. Дати можливість відчути та прожити, як із маленької радості проростає велика надія", – говорить організаторка проєкту та партнерка Gres Todorchuk Ярослава Гресь.

Фото: yanosh_nemesh/Depositphotos

Експозиція складатиметься з трьох смислових блоків.

У першому розділі – "Дух Різдва" – можна буде ознайомитись з історією свята, найвідомішими мелодіями, а також побачити інсталяцію про протистояння дідуха та ялинки й різноманітні ялинкові прикраси.

У блоці "Образи Різдва" на відвідувачів чекатимуть п'ять історичних вертепів, колекція свічників-трійць, тарілок знаменитої Львівської кераміко-скульптурної фабрики, костюми з фільму "Памфір" та перформанс Андрія Хіра "Бетлегем".

Також буде зона для занурення у віртуальну реальність, яка "перенесе" в інші країни та часи. Відвідувачів експозиції чекатиме триметровий експонат часів німецького імператора Вільгельма II.

У блоці "Нова радість" можна погойдатися на семиметрових гойдалках, побачити, "як сходить різдвяна зірка", та витягнути собі передбачення на наступний рік.

Афіша події

Вартість квитка – 150 гривень. 50% від продажу кожного квитка будуть спрямовані через офіційну фандрейзингову платформу UNITED24 на будівництво укриттів в українських школах. У разі оплати карткою Visa сума благодійного внеску з кожного квитка буде збільшена на 50%.

Експозиція буде доступною на 2 поверсі Центрального залізничного вокзалу Києва у червоній залі очікування з 23 грудня до 21 січня щодня без вихідних з 10:00 до 21:00.

Години роботи у святкові дні:

24.12 – з 10:00 до 18:00

25.12 – з 12:00 до 21:00

31.12 – з 10:00 до 18:00

01.01 – з 12:00 до 21:00

Безплатний вхід на виставку передбачений для:

  • дітей до 7 років;
  • осіб, які супроводжують групу дітей (1 супровідник на 10 дітей);
  • дітей та дорослих з інвалідністю та їх супровідників (1 особа, за наявності дійсного посвідчення);
  • учасників бойових дій, військовослужбовців та членів їхніх родин (за наявності дійсного посвідчення);
  • залізничників — щосереди (за наявності дійсного посвідчення).

Читайте також: Колядки для дітей: короткі та прості тексти для малечі на Різдво 2023

Реклама:

Головне сьогодні