У США ведучу YouTube-каналу про виховання судитимуть через жорстоке поводження з дітьми

Ірина Батюк — 19 грудня 2023, 11:42

Американку Рубі Франке, ведучу відомого каналу про виховання дітей на YouTube, судитимуть через жорстоке поводження з її дітьми. Вона визнала себе винною за чотирма статтями обвинувачення.

Як пише The New York Times, максимальне покарання за кожною зі статей становить 15 років позбавлення волі та штраф до 10 тисяч доларів США. За даними прокуратури, 41-річна пані Франке залишатиметься у в’язниці до винесення вироку в 2024 році.

"Ми раді, що пані Франке взяла на себе відповідальність за свої злочинні дії, і що справедливість досягнута настільки, наскільки це можливо в такій ситуації", – заявив Ерік Кларк, прокурор округу Вашингтон.

Рубі Франке була ведучою YouTube-каналу 8 Passengers – тепер він видалений з платформи. У відео вона розповідала про свій суворий підхід до виховання дітей, зокрема про покарання шляхом обмеження їх у їжі.

Джоді Гільдебрандт (ліворуч) і Рубі Франке (праворуч)
Скриншот з YouTube

На каналі були розповіді про життя її шести дітей: Шарі, Чеда, Еббі, Джулі, Рассела та Єви. У Рубі Франке було майже 2,5 мільйона підписників, перш ніж канал ліквідували.

Арешт і висунення звинувачення відбулися після того, як 12-річний син блогерки виліз з вікна дому її ділової партнерки Джоді Гільдебрандт і пішов до сусіда попросити їжі та води.

Згідно зі свідченнями чоловіка, який і викликав поліцію, на щиколотках і зап’ястях дитини була клейка стрічка, а також відкриті рани. Хлопчик мав виснажений вигляд і розповів, що недоїдав.

Коли правоохоронці приїхали на виклик до будинку Гільдебрандт, то виявили там і 10-річну доньку Рубі Франке, Єву. Згідно з документом суду, вона також мала змарнілий вигляд. Ведучу одразу ж заарештували і звинуватили за шістьма статтями, що стосуються жорстокого поводження з дітьми за обтяжуючих обставин.

Поліція зв'язалася з Відділом служб у справах дітей і сім'ї штату Юта. У блогерки вилучили чотирьох дітей і передали їх під опіку.

Нагадаємо, 75% українців вважають, що сторонні люди мають реагувати на сімейне насильство щодо дітей.

Читайте також: Народила від батька: на Сумщині поліцейські затримали чоловіка, який систематично ґвалтував доньку

Реклама:

Головне сьогодні