Популярна серед туристів "Скеля слонового хобота" у Тайвані обвалилася. ФОТО

Ірина Батюк — 19 грудня 2023, 12:47

На півночі Тайваню зруйнувалася популярна серед туристів "Скеля слонового хобота". Вона давно перебувала під загрозою ерозії.

Про це повідомляє CNN з посиланням на місцеву владу.

Шен Чуань-чоу, професор кафедри наук про Землю Національного університету Тайваню, назвав обвалення скелі "природним", адже на неї постійно впливали морська вода та вітер. Форма скелі у вигляді відносно тонкої арки також робила її ненадійною.

"Скеля слонового хобота" розташована на вузькій смузі землі приблизно за 10 кілометрів від популярного туристичного району Цзюфен на північний схід від Тайбею.

Фото: Ruifang District Office (NTPC)

Це не єдиний природний об’єкт уздовж скелястого північного узбережжя Тайваню, доля якого непокоїть геологів.

Скеля "Голова королеви" (названа так через подібність до бюста королеви Єлизавети "з довгою тонкою шиєю") у геологічному парку Єліу також перебуває під загрозою обвалу.

За даними офіційного Центрального інформаційного агентства Тайваню, окружність голови королеви вже сягає 120 сантиметрів і з кожним роком стає меншою.

Подібна ситуація була й на Мальтійському острові Гозо. Його знамените вапнякове "Лазурне вікно", яке стало відоме завдяки серіалу "Гра престолів", впало в море у 2017 році. Через два роки Мальта оголосила про плани побудувати ефектну сталеву арку на цьому місці, але проект досі не реалізовано.

Читайте також: У Британії вандали зрубали найвідоміше в країні 300-літнє "дерево Робіна Гуда". ФОТО

Реклама:

Головне сьогодні